مغزیجات، ادویه‌جات و دانه‌هامفردات داروئی

مزاج و خواص دانه‌ها

grain properties

مزاج و قوت دانه‌ها :

گندم : در درجه اول گرم و تر، بسیار مغذی است.
جو: در درجه اول سرد و خشک، غذاییت آن نسبت به گندم کمتر است ولی باز کننده عروق و نفاخ است.
نخود سفید : در درجه اول گرم و تر، گرمی بخش و تقویت کننده بدن است، نخود سیاه و قرمز قوت بیشتری نسبت به نخود سفید دارند.
عدس: سرد و خشک، تاریک کننده نور چشم است.
جاورس و ارزن: هر دو سرد و خشک‌اند، باعث حبس شکم و بند آمدن اسهال میشوند.
باقلا: سرد و خشک، نفخ آور و تولید کننده خون غلیظ است.
تخم شنبلیله: گرم و خشک ، ملین و رقیق کننده خون است.
ماش: سرد و تر ولی مایل به خشکی است، تولید کننده خون صالح اما دیر هضم است.
لوبیا: قرمز و سیاه و سفید آن، گرم و تر است و نفخ آور و برای معده نفاخ نامطلوب است.
بذر کتان: گرم و تر، ملین و تقویت کننده نیری جنسی است.
شاهدانه: گرم و خشک، سر درد آور است.
برنج: در گرمی و سردی معتدل اما خشک است، یبوست آور و قابض است.
مزاج و قوت دانه‌ها
مزاج و قوت دانه‌ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا