مغزیجات، ادویه‌جات و دانه‌هامفردات داروئی

خواص و مضرات لوبیا

Properties of beans

خواص و مضرات لوبیا

طبیعت لوبیای قرمز در آخرِ اول، گرم و در دوم، تر است و نوع سفید آن در گرمی و سردی معتدل می‌باشد.

لوبیا نرم کنندهِ سینه و ریه است؛ و کمک به استفراغ می نماید.

تولید منی و اسپرم را زیاد می‌کند، محرک میل جنسی و همچنین چاق کننده است.

نفاخ و دیر هضم است و سبب تولید خلط غلیظ می‌شود.

زیاده روی در مصرف آن رویاهای پریشان پدید می‌آورد.

* لوبیا تن را بادناك و شاداب می‌كند.

* ادرار و خون ماهانه را روان و شكم را نرم می‌‏سازد.

* قاعده آور است.

* لوبیا به ويژه گونه‏‌ى سرخ رنگ آن تن را داغ می‌نمايد ولى سرگيجه پديد می‌‏آورد.

* خوردن آب لوبیای پخته، خصوصاً لوبیا قرمز پخته و یا به عبارت دیگر خوردن سوپ لوبیا قرمز، برای پاک کردن رحم از ترشحات نفاس نافع است و در اخراج جنین و ضمایم جنین کمک می کند. به این جهت، خوردن سوپ لوبیای قرمز بعد از زایمان نافع است. و به همین علت در زمان بارداری بایستی از مصرف زیاد آن خودداری نمود.

* خوردن جوشانده میوه خشک لوبیا (غلاف و دانه) در پایین آوردن مقدار قند ادرار، موثر هست.

لوبیای چشم بلبلی

* در چین به عنوان تونیک، مقوی و تسکین دهنده تشنگی استفاده می شود. برای اسهال مفید است، از تکرر ادرار جلوگیری می کند.

* در هندوستان از دانه لوبیا چشم بلبلی، به عنوان مدرّ و برای تقویت معده استفاده می شود و معتقدند پخته و آب پز آن، برای از بین بردن کرم معده مفید است.

* در چین از خشک شده گل های آن، برای اختلالات حاصل از گرما زدگی استفاده می شود.

* گل های آن، به عنوان قاعده آور و برای معالجه التهاب رحم تجویز می شود.

منابع:

  1. کتاب مروری بر کلیات طب سنتی ایران مولف دکتر محسن ناصری؛
  2. کتاب معارف گیاهی مولف حسین میرحیدر.
خواص و مضرات لوبیا ، خواص لوبیا در طب سنتی ، طبیعت لوبیای
خواص و مضرات لوبیا ، خواص لوبیا در طب سنتی ، طبیعت لوبیای
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا