اصلاح تغذیهسبک زندگیمفردات داروئیمیوه‌ها و صیفی‌جات

انگور و رژیم غذایی آن

Properties of grapes

انگور

در این مقاله پس از معرفی و شناخت خواص انگور ، به معرفی، نحوه اجرا و چگونگی رژیم انگور برای مزاج‌های مختلف و همچنین به خواص رژیم انگور در سلسله مباحث اصلاح تغذیه میپردازیم. با ما همراه باشید:

* بهترین نوع انگور ، سفید، رسیده‌ی شیرین و بزرگ دانه‌ی آن است که پوست آن نازک و تخم آن کوچک باشد.

* انگور انواع مختلفی دارد و بهترین و لطیف ترین آنها شامل عسکری، صاحبی، مثقالی، فخری، خلیلی و کشمشی می‌باشد.

* طبیعت انگور رسیده در آخرِ اول، گرم و تر می‌باشد و بعضی انگور بسیار شیرین را تا دوم، گرم و تر دانسته‌اند.

در ادامه به خواص انگور و سپس به بررسی رژیم انگور می‌پردازیم:

خواص انگور

* انگور از نظر غذائیت از بهترین میوه‌ها می‌باشد.

* انگور چاق کننده و مقوی است و موجب تولید خون صالح و خوب می‌شود.

* از خواص انگور جالی بودن و سریع الانحدار بودن آن می‌باشد ولی می‌تواند سبب نفخ شود.

* مصرف انگور تازه زیان آور است و باید یک الی دو روز بعد از چیده شدن مصرف گردد.

* نوشیدن آب سرد بعد از انگور بسیار زیان آور است و سبب فاسد شدن آن، استسقا و تب‌های عفونی می‌شود.

* انگور برای معده‌‌های سرد و باددار مضر است و اصلاح آن با رازیانه و زیره می‌باشد.

خواص و مضرات هسته انگور

هسته انگور قابض بوده و می‌تواند در افراد موجب یبوست گردد.

برای زنانی که دهانه رحم آنها باز شده واین باز شدگی موجب سقط جنین می‌گردد، مصرف هسته انگور می‌تواند موجب قبض شده و مانع خروج جنین از رحم مادر شود.

خواص انگور ، نحوه اجرا و چگونگی رژیم انگور
خواص انگور ، نحوه اجرا و چگونگی رژیم انگور

رژیم انگور

 بدین صورت است که در یک دوره 40 روزه، در هفته اول در وعده صبحانه فقط از انگور استفاده شود؛ در هفته دوم در وعده صبحانه و نهار و در هفته سوم در وعده‌های صبحانه، ناهار و شام فقط انگور میل شود.

ممکن است در اوایل این رژیم، ضعف پدید آید که می‌توانید این ضعف را با مصرف مغزیجاتی اعم از مویز، پسته، بادام و …، و یا مصرف زرده تخم‌مرغ عسلی برطرف کنید. و اگر شدت این ضعف بسیار باشد می‌توانید برای یک وعده در روز از نان طبیعی با ارده و شیره‌انگور استفاده کنید.

اگر شخص در این مدت توانایی مصرف فقط انگور را نداشته باشد، می‌تواند در کنار آن از سیب و بهتر از آن آب سیب استفاده کند.

ممکن است رژیم انگور مخصوصا برای گرم مزاجان همراه با خارش باشد که در این صورت می‌توانند در کنار انگور از آبغوره نیز استفاده کنند تا حرارت را کاهش و خارش را برطرف سازد؛ و اگر خارش بصورت جدی اتفاق افتاد رژیم انگور را قطع کرده و از سیب، آب سیب و فالوده سیب استفاده کند، بدین صورت که سیب رنده شده را با عرق بیدمشک و با کمی عسل مخلوط کرده و میل نماید. و با برطرف شدن خارش به آهستگی به رژیم انگور باز گردد.

و از خواص رژیم انگور می‌توان به درمان دردهای موضعی و مفصلی، درمان دیابت، MS ، فشار خون سرد، سستی و تنبلی، درمان انواع افسردگی بخصوص دو قطبی، تقویت عمومی بدن و … اشاره نمود که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهد شد.

رژیم انگور و مزاج‌های مختلف

رژیم انگور برای افراد با مزاج‌های سرد و تر و سرد و خشک بیشتر توصیه می‌شود، و همچنین برای مزاج‌های گرم و خشک و گرم و تری که غلبه‌ی سردی دارند مفید هست.

پس فقط مزاج سرشتی یا جبلی فرد مورد توجه نیست، یعنی اگر فرد با هر نوع مزاجی، دچار مزاج عارضی سرد باشد و یا در سن سردی بسر می‌برد مانند اکثر افراد مسن، رژیم انگور مناسب هست.

در نتیجه این رژیم غذایی برای مزاج‌های گرم یا افرادی که غلبه گرمی دارند توصیه نمیگردد.

اهمیت تشخیص مزاج در رژیم انگور بابت تاثیرات مختلفی است که می‌تواند در فرد ایجاد کند به عنوان مثال برای فردی با مزاج گرم و خشک که در سن گرمی و خشکی (بین 15 الی 40 سالگی) قرار داشته باشد، رژیم انگور ممکن است باعث خارش در بدن شود، یا لاغری فرد را تشدید کند و یا موجب ریزش موی فرد شود؛ ولی همین رژیم برای فرد با مزاج سرد و خشک می‌تواند چاق کننده و درمانی برای ریزش موی آنها باشد.

رژیم انگور و درمان دیابت

این رژیم غذایی برای افراد دیابتی مخصوصا دیابت نوع 2 که غلبه سردی دارند و از حدود سن 35 الی 45 سالگی به دیابت مبتلا شده‌اند بسیار مفید است. چرا که با سرد شدن مزاج فرد و وارد سن سردی شدن، موجب اختلال در عملکرد پانکراس شده و با سرد شدن بافت بدن موجب افزایش قند خون می‌گردد.

انگور با طبیعت گرم و تری ای که دارد می‌تواند بسیار برای این بیماران مفید باشد، هر چند که ممکن است در کوتاه مدت موجب افزایش قند خون شود ولی در دراز مدت موجب درمان دیابت و حتی زخم پای دیابت شود، چرا که افرادی با مزاج سرد و تری (همچون یخچال) بودند که با رعایت رژیم انگور به مدت 4 ماه، زخم پای دیابت خود را درمان نموده اند که تصاویر زیر صدق این گفتار می‌باشد.

نکته) البته برای دیابتی‌های با مزاج گرم نمی‌توان توصیه به رژیم انگور نمود، و توصیه به این افراد با توجه به مزاج و شرایطشان متفاوت هست.

رژیم انگور و درمان دیابت
رژیم انگور و درمان دیابت

رژیم انگور و تقویت کلیه

این رژیم غذایی می‌تواند در بهبود عملکرد کلیه و رویش چربی فوق کلیوی و چاق کنندگی کلیه تاثیرات بسیار خوبی داشته باشد.

البته بهتر است که فقط آب و گوشت انگور را میل کنند و پوست و هسته انگور را بیرون بیندازند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا