آشپزیمفردات داروئیمیوه‌ها و صیفی‌جات

خواص کدو و طرز تهیه فسنجان با کدو حلوایی

Properties of Pumpkin

کدو

در این مقاله ابتدا خواص کدو را بیان کرده و پس از بیان معجون کدو به طرز تهیه فسنجان با کدو حلوایی و همچنین خوراک کدو در سایت رسمی حکیم حسین خیراندیش خواهیم پرداخت…

خواص کدو :

* انواع مختلفی دارد و بهترین آن سفید، شیرین و نازک آن است، که ریشه دار نباشد و از نظر بزرگی و کوچکی در حد متوسط باشد.

 * طبیعت آن سرد وتر است.

* مفتح سده ها و مدر بول و نرم کننده شکم می باشد.

* ملین و رفع کننده تشنگی است.

* برای گرم مزاجان و افراد صفراوی و دموی و جوانان و در مناطق گرم مناسب است.

* سرفه را کاهش می‌دهد.

* خوردن پخته آن غذائیت کمی دارد ولی خلط خوب تولید می کند.

* از بین برنده یرقان می باشد.

* بازکننده عروق است خصوصاً در افراد گرم مزاج.

* موجب نفخ و سنگینی در معده و قولنج می شود و اشتها را نیز کم می کند.

* مصلح کدو، پختن آن با روغن و اضافه کردن فلفل و خردل و آبکامه و نعنا می باشد.

خواص کدو
خواص کدو

طرز تهیه معجون کدو

گوشت کدو را کوبیده، سپس آب آن را گرفته و یک‌چهارم آن آب را،‌ روغن ارده کنجد ریخته سپس بجوشانید تا آب تمام شود، و

روغن بماند.

این معجون کدو مرطوب کننده‌ی خوبی برای بدن است، روغن را به بدن مالیده تا بدنتان رطوبت پیدا کند.

برای تب ناشی از ناراحتی و مالیخولیای ناشی از ضعف مغز و تشنج خشک و همین‌طور سرفه‌ی گرم و نرم کردن غدد بسیار مفید

است.

کدو با تمر هندی و شکر برای اخراج صفرای سوخته و حرارت مغز و وسواس و جنون و رمد یعنی درد چشم و سردرد گرم که ناشی

از بخارات معده باشد و پاکسازی کلیه از اخلاط فاسد مفید است.

 منبع: دقائق‌ العلاج

خواص کدو حلوایی
خواص کدو حلوایی

طرز تهیه فسنجان با کدو حلوایی 

 مواد لازم برای ۸ تا ۱۰ نفر،

مغز گردوی چرخ کرده : 500 گرم،

روغن : به میزان لازم،

کدو حلوایی : 500 گرم،

نمک ، زردچوبه : به میزان لازم،

پیاز : یک عدد متوسط،

رب انار : 2 قاشق غذاخوری،

فیله بوقلمون یا گوشت قلقلی : 300 گرم،

 دستور پخت:

پیاز را خرد و کمی تفت دهید تا طلایی شود؛ گردو را از قبل کوبیده به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.

کدوحلوایی را رنده کرده و با گردو کمی تفت دهید.

به مواد آب اضافه کنید تا با حرارت ملایم بجوشد و می توانید برای آنکه خوب به روغن بیفتد هر نیم ساعت یک تکه کوچک یخ در خورش بیندازید.

وقتی خورش جاافتاد ، رب انار را اضافه کنید.

در آخر تکه های فیله بوقلمون پخته شده یا گوشت قلقلی شده را اضافه کنید.

شعله را کم کنید تا خورش کامل به روغن بیفتد.

اگر ترش دوست دارید به آن رب انار بیشتری اضافه کنید؛ و  اگر ملس دوست دارید به آن کمی شیره انگور یا شکر سرخ بیفزایید.

این غذا تمام خواص خورشت فسنجان را دارد. و برای کنترل قند و چربی خون نیز بسیار مفید هست.

طرز تهیه فسنجان با کدو حلوایی 
طرز تهیه فسنجان با کدو حلوایی

طرز تهیه خوراک کدو

کدو را آبپز کنید، سپس درون روغن حیوانی یا روغن زرد تفت دهید و مقدرای نمک به آن بزنید.

غذا آماده هست.

خواص: رفع گرفتگی های عروق بسیار نافع است.

نکته: اگر با به و یا آب غوره و یا آب انار و یا سرکه در روغن بادام و یا زیتون پخته شود، مولد(تولید کننده) خون صالح و برای

صفراوی مزاجان و گرم‌مزاجان و تب‌های حاد نافع است.

طرز تهیه خوراک کدو
طرز تهیه خوراک کدو
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا