اصلاح تغذیهمغزیجات، ادویه‌جات و دانه‌هامفردات داروئی

نمک در منابع طب سنتی و تجربه

Salt in traditional medicine sources

نمک در منابع طب سنتی

نمک طبيعي یکی از مواد غذایی ضروری برای بدن است و اصلاح کننده غذا می باشد. يعنی غذا را سالم و گند زدايی می کند. در ادامه با خواص نمک طبيعي بیشتر آشنا می‌شویم.

طبیعت آن: گرم و خشک 

خوردن مقدار کمی نمک قبل از غذا، باعث می شود میکروب های معده که در حفره دهان افراد تجمع کرده اند به سرعت از بین بروند و خوردن نمک بعد از غذا باعث می شود غذای باقی مانده لای دندانها موجب خرابی دندان ها نشود.

برای افراد سردمزاج، در هضم بهتر غذا و رفع سنگینی معده مفید است.

بازکننده سده‌های کبدی یا کبد چرب و طحال و کشندۀ کرم معده است.

باد و گازهای معدی را رفع می‌کند.

برای کلیه و مثانه افرادِ گرم‌مزاج مضر است و همینطور موجب اسهال و رقت منی میگردد، بهمین جهت برای اصلاح آن باید از روغن تازۀ گاو و گاومیش و بز استفاده کرد.

نمک در منابع طب سنتی ، خواص نمک طبيعی ، باورهای غلط در مورد نمک طبیعی
نمک در منابع طب سنتی ، خواص نمک طبيعي ، باورهای غلط در مورد نمک طبیعی

نمک در احادیث و روایات

در منابع طب سنتی «نمک» (نمک طعام طبیعی) از جایگاه ویژه‌ای در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف و درمان برخوردار است و البته در منابع روایی نیز احادیث زیادی درباره نمک وارد شده که در ادامه به برخی از این احادیث اشاره شده است:

پیامبر اکرم(ص) فرمود: «خداوند عزّوجلّ به موسى‌بن عمران وحى فرستاد که غذا را با نمک آغاز کن و با نمک پایان ده» (دانش‌نامه احادیث پزشکی، جلد1، صفحه330).

امام رضا‌(ع) درباره خواص نمک به‌نقل از پدران گرامی خویش از رسول اکرم(ص) خطاب به امیر‌المؤمنین(ع) می‌فرماید: عَلَیکَ بِالمِلحِ؛ فَإِنَّهُ شِفاءٌ مِن سَبعینَ داءً؛ أدناهَا الجُذامُ، وَالبَرَصُ، وَالجُنونُٰ؛ بر تو باد نمک، چرا که در آن‌، شفاى 70 درد است که کمترین آنها جذام‌، پیسى و دیوانگى است‌ (صحیفة الإمام الرضا علیه‏ السلام صفحه249، حدیث165).

رساله مراجع: خوردن نمک مستحب است.

غذای حضرت علی (ع): نان و ‌نمک.

سفارش انبیا و معصومین:  خوردن نمک و تاکید بر شفا بودن نمک.

نتایج آزمایشگاهی و تجربی: نمک طبیعی سالم و نمک تجزیه شده یددار ناسالم و خطرناک.

در دین یهود: نمک طبیعی حلال و‌تصفیه شده یددار حرام.

در کتاب کافی از امام باقر (ع) به نقل پیامبر خدا (ص) آمده است که اگر مردم از آنچه که در نمک است آگاهی داشتند با وجود آن دیگر هیچ پادزهری نمی جستند.
بنابراین یکی از بهترین چیزها برای میکروب زدایی، نمک است که این امروزه هم اثبات شده و موجود  است.
ضرب المثل هم وجود دارد که هر چه بگندد نمکش می زنند. یکی از بهترین میکروب کش ها نمک است و عمل خود را می تواند در سیستم گوارش بدن ما انجام دهد.

اما سفارش موکد سازمان های صهیونیستی:

نمک طبیعی ممنوع شود…

مردم نمک نخورند.

خواص نمک طبيعي ، باورهای غلط در مورد نمک طبیعی
خواص نمک طبيعي ، باورهای غلط در مورد نمک طبیعی

فواید نمک

«دکتر تومانیانس» در  کتاب Hygienic ruler in Islam فواید مصرف نمک پیش از غذا را این‌گونه بیان کرده است:

1. بنابر یافته‌های علوم پزشکی، دهان محل تجمع انواع میکروبها است که بر اثر استعمال نمک پیش از غذا، آنها برطرف می‌شوند.

2. آب دهان (بزاق) از چشمه‌هایی به‌نام غدد بزاقی جاری می‌شوند که هرچه با غذا مخلوط شوند، غذا زودتر از گلو پایین می‌رود و زودتر هضم می‌شود؛ ورود نمک در دهان، غده‌های اطراف دهان را تحریک می‌کند و به ترشح آنها سرعت می‌بخشد، از این رو، غذا را زودتر هضم می‌کند و برای فرو بردن حاضر می‌سازد.

3. زمانی که نمک وارد معده خالی از غذا می‌شود، غده معده را تحریک می‌کند و ترشحات زیادتری به وجود می‌آورد؛ پس «اسفیورت» نمک سبب زود فرو بردن و زود هضم شدن غذا می‌شود.

4. از آنجا که نمک پیش از غذا تحریک‌کننده غده‌های هاضمه است، بر اثر تحریک آنها، انسان میل به غذا خوردن می‌یابد بنابراین، نمک سبب زیاد شدن اشتها می‌شود.

5. چنانچه مواد شیمیایی، بیش از اندازه معمول در معده ترشح شود، موجب سوء‌هاضمه می‌شود و نمک پیش از غذا، به‌دلیل دارا بودن اثر اسیدی، آن را خنثی و بی‌اثر و سوء‌هاضمه را برطرف می‌کند.

6. در بدن و خون و ساختمان جسم مقدار معینی نمک وجود دارد که اگر این مقدار کاهش یابد، موجب امراض مختلفی در اعضاء بدن می‌شود اما وقتی نمک پیش از غذا وارد معده شود، مقدار مورد نیاز را برای کمبود خود نگه می‌دارد و در حقیقت، مقدار از دست رفته را جبران می‌‌کند.

7. بدن انسان به‌منظور برطرف کردن نمک، به آب نیاز دارد و استعمال نمک، پیش از غذا و نوشیدن آب، سبب افزایش «ادرار» و شست‌وشوی کلیه و مثانه با آب نمک می‌شود.

8. بر اثر نمک خوردن، مقداری از آب بدن از روزنه‌های پوست بیرون می‌آید و به این ترتیب، سوراخ‌های تنفسی پوستی، پاک و پاکیزه می‌شوند.

9. خوردن نمک پس از صرف غذا نیز، غدد بزاقی را تحریک می‌کند و باعث زیاد شدن آب دهان می‌شود بنابراین، انسان ناگزیر به فرو بردن یا بیرون کردن آن از دهان می‌شود که در هر دو صورت، چربی یا غذای باقی‌مانده در دهان و بین دندان به‌همراه آب دهان برطرف می‌شود.

10. اگر انسان غذایی بخورد که نمک آن کم باشد یا در معده ترشحات مواد نمکی نباشد، غذا دیرتر هضم می‌شود و این، سبب بروز سوء هاضمه می‌شود؛ خوردن نمک، پیش از غذا، این آسیب را برطرف می‌کند.

البته باید متذکر شد که «نمک طعام طبیعی» چنین خواصی دارد و نه نمک شیمیایی ید‌دار.

باورهای غلط در مورد نمک طبیعی ، خواص نمک طبيعي
باورهای غلط در مورد نمک طبیعی ، خواص نمک طبيعي

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی:

این همه بیماری صعب العلاج نتیجه نظام بهداشت ناکارآمد است / این که عده ای جدیدا می گویند که اسلام طب یا اقتصاد ندارد نتیجه نگاه واتیکانی به اسلام است.

حجت الاسلام و المسلمین علی کشوری : اگر نظام بهداشت و درمان کشورمان کارآمد بود نباید شاهد این همه بیماری صعب العلاج و مرگ و میر ناشی از آن باشیم. عده ای سودشان در این است که مردم مریض شوند و نظام بهداشت و درمان فعلی فقط به سود مافیای فروش دارو و تجهیزات پزشکی است.

در حال حاضر مساله مدیریت تغذیه در کشورمان متولی  ندارد و به همین دلیل شاهد افزایش مصرف فست فودها و شیوع استفاده از محصولات تراریخته در کشور هستیم. سلامت جامعه در گرو تغییر سبک زندگی است و سبک زندگی هم در خانواده شکل می گیرد و باید مردم را نسبت به این موضوع آگاه کنیم.

نمک یکی از اسرار اهل بیت است و در پیشگیری و درمان بیماری ها نقش کلیدی دارد، این نمک را با کلرید سدیم جایگزین کرده اند و تبلیغات وسیعی در مورد مضرات آن به راه انداخته اند که بتوانند آن را از سفره های مردم حذف کنند. ، درصورتی که نمک طعام با کلرید سدیم اصلا قابل مقایسه نیست.

بعضی جدیدا مطرح می کنند که اسلام طب ندارد و به اصطلاح “آخوند را چه به این حرف ها”! یک نفر دیگر هم می گوید اسلام اقتصاد ندارد و … مشخص است که این ها می خواهند اسلام را واتیکانی کنند. اما کسی نیست اینها را محاکمه کند که پس از دهها سال تسلط بر بهداشت و درمان، اقتصاد و … چرا جامعه را به این اوضاع وخیم کشانده اند و دست بردار هم نیستند. آمار  درصدی مرگ و میر حاصل از بیماری های قلبی و عروقی، بسیار نگران کننده است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫2 نظرها

  1. لطفا در مورد ناخالصی های مضر که در نمک طبیعی ادعا میکنند هست توضیح بدین(سرب و..) درسته یا تبلیغات سرکوب کننده است؟ اگر وجود داره چطور باید نمک رو بدون اینکه املاح مفیدش از بین بره از املاح مضر پاک کرد البته توسط خودمون بروش دستی نه کارخانه ای.

    1. سنگ نمک صلب سخت و شفاف مانند نبات را داخل آب ریخته تا حل شود وقتی حل شد از یک صافی نازک رد کنید. سپس آب محلول بایستی تبخیر شود چه از طریق آفتاب و چه از طریق حرارت ملایم. زمانی که نمک هنوز رطوبت دارد را داخل سینی که با پارچه ای پوشانده شده پهن کنید تا اندک آب نیز از طریق هوا تبخیر شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا