طرز تهیه نخود آب
در این مقاله به طرز تهیه نخود آب و سپس به خواص این غذا میپردازیم:
مواد لازم در تهیه نخود آب :
- نخود: ۴۰۰ گرم،
- پیاز متوسط: ۳ عدد،
- روغن: ۷۵ گرم،
- نمک و زردچوبه به مقدار کافی.
طرز تهیه:
نخودها را از شب قبل خیس می کنیم، پیازها را خرد می کنیم با روغن طبیعی و با حرارت ملایم کمی تفت می کنیم تا طلایی شود.
نخودها را به پیاز داغ اضافه می کنیم و کمی تفت میدهیم.
نمک و زردچوبه و 4 لیوان آب را اضافه می کنیم. شعله را کم کرده و با حرارت ملایم نخودها را میپزیم.
برای افزایش گرمی و رفع نفخ، می توان اندکی زیره سیاه و میخک در هنگام طبخ به آن اضافه کرد.
البته جویدن بیش از ۴۰ مرتبه کمک زیادی به سهولت هضم و افزایش جذب مواد موثر در این خوراکیِ پرخاصیت میگردد.
اگر این خوراک را لعابدار می پسندید، می توانید هنگام پخت کمی بلغور گندم یا کمی برنج به آن اضافه کنید
و بسته به مزاج فرد میتوان به مقدار کم پودر آویشن یا گلپر اضافه نمود.
نخوداب با روغن حیوانی از بهترین غذاها هست؛ که علاوه بر دارا بودن خواص نخود، در درمان بیماریهایی همچون سوداوی و دفع مواد بلغمی از بدن، کم خونی، ضعف عمومی و تقویت کننده قوای جنسی و همچنین برای بیماریهای کلیه و مثانه مفید است.