اصلاح تغذیهسبک زندگی

اصل تغذیه در طب سنتی (پرهیزات)

Nutrition2

اصل تغذیه در طب سنتی

ادامه مبحث اصل تغذیه در طب سنتی :

پرهیزات

بهتر است بطور کلی  از خوردن و آشامیدن هرگونه محصولات شرکتی و کارخانه ای مگر به ضرورت پرهیز شود که هر کدام عوارض و مسائل جداگانه‌ای دارد .

از مصرف فلفل و زنجبیل و دارچین اکیدا پرهیز شود مگر به تشخیص طبیب حاذق، زیرا به شدت باعث خشکی و آسیب به کبد و بیماریهای مرتبط می گردد، امروزه بسیاری از مشکلات خواب مانند بی‌خوابی و سخت بخواب رفتن، خوابهای پریشان … و بیماریهای پوستی مانند پسوریازیس، آلوپسی، لیکن پلان، پنفیگوس و لک‌های پوستی که در طب نوین هم درمان مشخصی ندارند به علت خشکی کبد ایجاد می شوند‌.

یکی دیگر از عوامل خشکی کبد مصرف سیر زیاد در غذاها  می‌باشد، البته پیاز خام نیز همین اثر را روی کبد خواهد داشت.

مورد دیگری که باعث آسیب به کبد میگردد و امروزه نسبت به گذشته سهم بسیاری در سبد غذایی ما ایرانی‌ها دارد، غذاهای سرخ شده است. غذاهای سرخ شده به دلیل نوع و کیفیت خاص خود در دراز مدت باعث آسیب جدی به کبد می‌گردد. اگر توجه کنید در گذشته غذای اصلی مردم را آش‌ها و غذاهای آب‌پز یا نهایتاً  بخارپز تشکیل می داد به علت رطوبت بالای این دسته از غذاها تنها ماده سرخ شده مصرفی که به آن اضافه میشد مقداری پیاز داغ  بود که البته با حرارت ملایم طبخ شده و با  نعنا و کمی زردچوبه دیرهضمی آن اصلاح میشد و با توجه به تحرک بدنی و هوای سالم آن مقدار پیاز سرخ شده به همراه آش مشکل خاصی برای سلامتی ایجاد نمیکرد. اگرچه در سبک زندگی شهرنشینی برای جلوگیری از عوارض همین مقدار هم بهتر است در ظرف در بسته پیاز را در روغن تفت داد.

مصرف محصولات غذایی تراریخته‌ نیز به علت عوارض اثبات شده جزء پرهیزات است و همانطور که میدانید این دسته از خوراکی‌ها برای یهود حرام اعلام شده زیرا بخوبی از خطرات جدی و عوارض شدید آن بر سلامت موجودات زنده آگاه هستند که البته روسیه نیز ورود هرگونه محصول و بذر تراریخته را  به کشورش ممنوع کرده است.

مصرف نمک زیاد در غذاها و چاشنی‌ها مثل خیارشور و شوری مخلوط نیز عامل خشکی کبد و آسیب به آن است .

گوشت گاو نیز باعث ایجاد غلظت خون و کند ذهنی و کاهش عقل می باشد.

اصل تغذیه در طب سنتی
اصل تغذیه در طب سنتی

در فصول سرد سال بهتر است از مصرف ماهی پرهیز شود، همینطور مصرف زیاد آن در روایات نهی شده و مضر می باشد.

بادمجان به علت سودازایی و اینکه بیش از ۶۰ درصد آن ماده دفعی و فضولات بوده در کل باعث تولید خون ناسالم است بنابراین توصیه میگردد از مصرف آن پرهیز شود و در صورت مصرف حتما به صورت کبابی باشد نه سرخ شده، چرا که هر چه فضولات در خون و بافتهای بدن بیشتر شود پوست تیره‌تر  و دچار لک‌ها و کک و مک خواهد شد و هرچه کبد سالم تر و خون سالمتری در نتیجه تغذیه اصولی در بدن جریان داشته باشد طبیعتاً پوست شفاف‌تر و شاداب‌تر می‌گردد.

یکی دیگر از پرهیزات سیب زمینی است که در گذشته اصلا در ایران و در غذاهای ایرانی وجود نداشت، سیاست و فلسفه تولید و کشت سیب زمینی و وارد کردن آن به تغذیه با هدف حذف رنگین پوستان امریکایی بود که طبق همین سیاست متاسفانه به کشور ما هم وارد شد.

چای سیاه و سبز نیز به علت عوارض بسیار حتما جزء پرهیزات قرار گیرد. چون تولید کننده سوداست و یکی از عوامل غلظت خون می باشد.

قند و شکر و مشتقات آن به شدت پرهیز شود.

ماکارانی غذایی است که امروزه پرطرفدار است در حالیکه از نظر غذایی ارزش زیادی ندارد زیرا خمیر آن از آرد نول تهیه شده فاقد سبوس است و موجب یبوست میشود، چون نرم است و زیاد جویده نمیشود در دهان بزاق کمتری تولید میگردد وقتی وارد معده می شود براحتی هضم نشده مدت زیادی در معده می ماند  و انرژی به بدن نمیرسد، همچنین باعث تولید گازهای سمی و الکل در روده بزرگ میشود. البته آشکار شده که ماده اولیه برخی از شرکت‌های تولید ماکارونی را نان خشک کپک زده تشکیل میدهد.

اصل تغذیه در طب سنتی
اصل تغذیه در طب سنتی
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫5 نظرها

  1. سلام تشکر از اطلاع رسانی شما، ببخشید میشه بفرمایید برای از بین بردن مشکلات کبدی که ناشی از مصرف همین مواد مضر در گذشته،الان ایجاد شده، چه باید کرد؟ دستور چند آش، یا مواد رقیق کننده خون یا… ممنون از صفحه مفیدتون

  2. سلام. می خواستم بدانم در اصفهان و یا شهرهای اطراف آن طبیبی که مورد تایید حکیم خیراندیش باشد جهت امور درمانی به ایشان مراجعه کنیم وجود دارد؟ لطفا نام و یا آدرس ایشان را بفرمایید. همچنین می خواستم بپرسم که کتاب مزاج شناسی حکیم خیر اندیش را از کجا تهیه کنیم؟

  3. سلام وخسته نباشید کار گاهی که برگزار می کنید مثلا تهران یا یزد مدرک علمی مدرسین آن چه است و از کدام مرکز صادر شده؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا