مفردات داروئیمیوه‌ها و صیفی‌جات

خواص خربزه

Properties of melon

خواص خربزه

* مصرف خربزه سبب افزایش رطوبت مغز و بدن می‌شود.

* چاق‌کننده بوده، باعث افزایش شیر، عرق و ادرار می‌شود.

* مصرف آن در گرم‌مزاجان به‌خصوص در مناطق گرم مضر است.

* باید از مصرف خربزه هنگام گرسنگی و ناشتا اجتناب کرد.

* مصرف خربزه بلافاصله بعد از غذا مضر است.

* مصرف آب بعد از خوردن خربزه مضر است.

پیامبر خدا «ص»: بر شما باد خربزه؛چرا که در آن، ده ویژگی است:خوراک است؛ نوشیدنی است؛شست وشو دهنده است؛ خوشبو کننده است؛ مثانه را می شوید؛ شکم را می شوید؛ نیروی جنسی را می افزاید؛ سردی مزاج را از میان بر می دارد؛و پوست را تمیز می کند. (1- طب النبی،ص8عن ابن عباس،بحارالانوار،ج62،ص297)

افعال و خواص دیگر آن:

درمان‌کننده کبد چرب و مدر بول و پاک کننده کلیه و مثانه و روده‌ها و نرم‌کننده شکم و با قوت محرکه مواد زائد و رسوبات.

جهت سرفه گرم و درد سینه و خشونت زبان و حلق و تب‌های گرم و مرکب و تشنگی و سوزش ادرار و تسکین زخم مجاری ادراری در اثر سنگ ایجاد  شده باشد مفید است.

ضماد پوست آن از داخل، بر چهره و بدن بغایت جلادهنده پوست و جهت دفع لک مجرب است.

خواص خربزه
خواص خربزه

خواص عمومی آن:

پاک کننده و لطیف کننده و سریع النفوذ و بدن را تر نگه می دارد و چاق کننده است.

گرفتگی های مجاری را باز و برای استسقا و یرقان نافع است(خصوصاً گرمک آن) خارج کننده سنگ‌های رسوبی بدن و سریعاً به خون تبدیل می‌شود.

برای کلیه و زخم های داخلی بدن و پاک کردن آنها مفید است.

خوردن آن با پنیر مجاری را مسدود و بهترین زمان خوردن آن بین دو وعده غذایی است.

تخم آن در اول گرم و در دوم  تر است.

خواص آن :

بازکننده گرفتگی کبد و ادرار آور و تمیز کننده کلیه و مثانه و روده‌ها و ملین طبع و در سرفه های گرم و سینه درد و بار زبان و ناراحتی گلو و تب های گرم و تشنگی و سوزش مجاری ادراری و تسکین زخم های داخلی مؤثر است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا