خواص و مضرات پیاز
پیاز که در منابع طب سنتی به نام بَصَل نیز معرفی میشود دارای خواص و مضراتی است که در ادامه به بخشی از آنها پرداخته میشود:
* بهترین نوع پیاز، سفید و بزرگ و آبدار آن است.
* طبیعت مجموع آن در آخر سوم، گرم و در اولِ سوم، خشک است و دارای رطوبت فضیل میباشد.
* مفتح سده است و موجب تقویت اشتها و نیروی جنسی میشود. (مخصوصا اگر با گوشت چرب پخته شود.)
* خوردن پیاز (مخصوصا در سفر) مشکلات ناشی از آلودگی و اختلاف آب ها را از بین میبرد.
* پباز خام با نان و نیز پیاز کاملا پخته شده غذائیت زیادی دارد و شکم را نیز نرم میکند.
* گفته شده زیاده روی در مصرف آن سبب فراموشی و تولید کرم در دستگاه گوارش میشود.
* پیاز (مخصوصا تازه آن) در گرم مزاجان موجب سردرد میشود.
* مصلح پیاز، شستن آن با آب و نمک و خوردن آن با سرکه است، همچنین مصرف آب انار پس از آن موجب اصلاح ضررش میشود.
* باقلا، مغز گردو و نان سوخته، بدبویی دهان ناشی از مصرف پیاز را از بین میبرند.
و دیگر خواصی که در مقالات درمانی بدانها اشاره خواهد شد…
برگرفته شده از کتاب مروری بر کلیات طب سنتی.