مفردات داروئیمواد غذائی و خوراکی

تفاوت روغن کنجد با روغن ارده کنجد

Sesame oil and ardeh oil

آیا می دانید که تفاوت روغن کنجد با روغن ارده کنجد در چیست؟

نکته ی بسیار مهمی که همواره مورد توجه نیاکان ما بوده و تاکید کرده‌اند استفاده از روغن ارده کنجد است. با نگاهی دقیق به منابع گذشته‌مان به این نتیجه می‌رسیم که حکما برای روغن کنجدی که بدون تفت دادن و تبدیل به ارده شدن، یعنی به روش پرس سرد تهیه می‌شده است، ارزش غذایی قائل نبودند مگر آن که آن را برای مصارف دارویی به شکل ضماد استعمال می‌نمودند. اما روغن خوراکی تهیه شده از کنجد را پس از تبدیل کردن کنجد به ارده و سپس روغن‌گیری از ارده به دست می‌آورند. لذا روغن کنجد هرگز خاصیت روغن ارده کنجد را ندارد.

طبیعت روغن ارده کنجد در دوم گرم و تر است و تا هفت سال قوت آن باقی می‌ماند و قابل مصرف است.

تذکر مهم) از شما عزیزان می‌خواهیم که این بدعت را که به جای تهیه روغن کنجد از ارده کنجد، به طور مستقیم از دانۀ کنجد روغن کشی می‌کنند و به آن افتخار هم می‌کنند کنار گذاشته و از این نوع روغن که غیرخوراکی است دوری کنند و همگان را نیز مطلع کنید.

روغن کنجد را از کنجد با پرس سرد می گیرند که نامش هم «دُهْنُ الحَلّ»است. لزوجت و چسبندگی آن در عروق بسیار زیاد است و می دانیم که هر غذای لَزِجی برای کبد مضر است و موجب کبد چرب می‌شود.

تفاوت روغن کنجد با روغن ارده کنجد
تفاوت روغن کنجد با روغن ارده کنجد

خواص روغن ارده:

ملیّن، رطوبت زا، چاق کننده سوداوی مزاجان و لاغر کننده افراد با غلبه بلغم و …

رفع کننده‌ی: سودا و صفرای غیرطبیعی، تنگی نفس، سرفه‌ی خشک، زخم ریه و آسم، تشنج خشک و سوزش ادرار.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا