بادرنجبویه
بادرنجبویه را بادرنگبویه یا بادرنجوبه نیز مینامند. گیاهی معطر، علفی، چند ساله، پایا، پرشاخه و پرپشت است که ارتفاع آن به ۳۰ تا ۸۰ سانتیمتر و حتی بیشتر میرسد. بادرنجبویه از تیره نعناعیان میباشد که به حالت وحشی و خودرو در ایران میروید. این گیاه دارای عطری با طعم لیموی تند بوده و موطن اصلی آن قسمت وسیعی از شرق مدیترانه است و در بعضی نقاط آذربایجان و جلگه خزر نیز یافت میشود. از خواص بادرنجبویه بهرهبرداری بهمنظور تزیینی، طبی و تولید عسل است که به این منظور گیاه را در باغها و مزارع کشت میکنند. از تمامی قسمتهای رویشی گیاه جهت کاربردهای دارویی استفاده میشود.
خواص بادرنجبویه
بادرنجبویه با طبیعتی گرم و خشک در موارد زیر بسيار مفيد است:
کاهش حافظه ناشی از سردی و تری مغز
بهبود حافظه
بیماریهای مغز مانند آلزایمر
کاهش نگرانی
بهبود تپش قلب ناشی از دلواپسی و افکار بد
بی خوابی ناشی از نگرانی و فکرهای منفی
مشکلات معده و روده، بویژه نفخ و دل پیچه های عصبی، مثلاً در کودکان و نوجوانانی که در نزدیکی زمان امتحانات مدرسه، دچار دل درد و دلپیچه میشوند.
صرف نظر از اثرات مزاجی، برای تقویت عملکرد کلی مغز، بهبود تمرکز، بویژه وقتی که حواس پرتی ناشی از اضطراب و احساس ناامنی باشد.
و بسیاری خواص دیگر که در پست های درمانی بدان پرداخته خواهد شد.
مقدار و روش مصرف:
روزی دو بار، هر بار حدود ۴ گرم از برگ بادرنجبویه را در قوری چینی ریخته، با یک لیوان آب جوش به مدت ۱۵ دقیقه روی بخار دم کنید.
سپس تا گرم است آن را صاف کرده کمی شیرین نموده، یک ساعت پیش از غذا یا دو ساعت پس از غذا بنوشید.
موارد منع مصرف:
در بارداری و کمکاری تیروئیدی نباید مصرف شود.
در مطلب دیگری فرموده بودید بادرنجبویه برای دفع سودا مفید است. حال که نوشتهاید طبع آن سرد و خشک است! اگر امکان دارد توضیح دهید. با تشکر
لطفا متن را یکبار دیگر مطالعه نمائید!!!
سلام
خسته نباشید
ببخشید از نظر طب سنتی دارچین لوله ای مناسب تر هست یا دارچین های معمولی ؟
سلام
تفاوتی نمی کند.