شادابی و نشاط افرادِ سحرخیز
* علت افسردگی افرادی که خواب صبح و یا روز دارند چیست؟
بارها تجربه کردیم زمانیکه شب زودتر به خواب میرویم و صبح زود براحتی از خواب برمیخیزیم ناخودآگاه از نشاط بیشتری برخورداریم و از لحاظ ذهنی کارایی و بهرهوری بالاتری خواهیم داشت.
و شاید دلیل افسردگی و کسالت در روزهایی که پس از طلوع آفتاب هنوز در خواب ناز بسر میبریم را ندانیم.
و این در حالیست که حتی از نظر زمان، ساعات مساوی یا حتی اندکی بیشتر خوابیدهایم.
برای پاسخ به این سوال ابتدا باید بدانیم منشاء شادی، نشاط و انبساط خاطر از کجاست؟
شادی از انبساط روح نشأت میگیرد و جنس روح از بخارات لطیف، گرم و سبک است.
خواب صبح و روز باعث سوختن بخارات لطیف خون شده و این بخار دودی باعث کدر شدن رنگ چهره و از بین رفتن حالت بشاشیت پوست میشود.
روح گرم و بسیار سبک است درحالیکه دخانِ سوخته، ناشی از خواب صبح سنگین و سرد و این دو در تضاد با جنس روح هستند؛ و این سنگینی اجازه انبساط روح و شادی و نشاط را نخواهد داد.
اکنون بهتر متوجه خواهیم شد که چرا سحرخیزی موجب نشاط و خواب روز باعث افسردگی است؛ و البته این مسئله تنها یک تلقین نبوده بلکه حقیقت است.
تاثیرات بیداری برای نماز شب و سحرگاه:
بر طبق تحقیقات دکتر مدحت الشامی پزشک مصری میزان ترشح ملاتونین در شب و سحر نیاز به هیچ دارویی ندارد به جز انجام عبادات و نیایش و دوری از گناهان که باعث آرامش روحی و روانی میشود که به تبع آن تاثیرات مثبت بر جسم و روان را شامل میشود
بیشترین حالت اورژانسی بیماری قلب پنج تا نه صبح است که با بیدار شدن در نماز صبح ترشح ملاتونین حداکثر و باعث جلوگیری از عوارض قلبی میشود.
* تاثیر ملاتونین در پیشگیری و درمان سرطانهای پروستات و سینه:
افزایش هورمون ملاتونین در اثر بیداری برای نماز صبح مقابله با اثرات فری رادیکالها و جلوگیری از پیری زودرس، آلزایمر و پارکینسون میشود.
افزایش هورمون ملاتونین در نماز شب باعث حفظ سلولهای مغز و شکوفایی نیروی فکر و اندیشه میشود.
افزایش هورمون ملاتونین در نماز شب و صبح باعث افزایش توان گلبولهای سفید در مکانیسم دفاعی بدن و در برابر کلسترول و تنگی عروق میشود.
افزایش هورمون ملاتونین در نماز شب و صبح باعث حفاظت سلولهای چشم شده و از کدر شدن عدسی یا کپسول جلوگیری میکند و مانع ایجاد آب مروارید خواهد شد.
امام صادق (ع): نماز شب دید انسان را زیاد میکند.
ثواب الاعمال، ص 70.