![طرز تهیه مربای زردک](http://irismed.ir/wp-content/uploads/2021/01/food-photographer-social-media-tango-photography-1024x734-1-780x470.jpg)
![طرز تهیه مربای زردک](http://irismed.ir/wp-content/uploads/2021/01/food-photographer-social-media-tango-photography-1024x734-1-780x470.jpg)
خواص زردک
امام صادق (ع): زردک مایه ایمنی از قولنج و بواسیر است و توان نزدیکی را تقویت میکند؛ نعوظ ایجاد می کند و کلیهها را گرم میکند.
[الکافی،ج6،ص372]
زردک که در منابع طب سنتی بنام جَزَر یا گزر نیز معروف است؛ که با طبیعتی گرم و تر، دارای خواص فراوانی میباشد؛ من جمله:
* زردک دارای رطوبت فضلیه است.
* مقوی معده است و سبب نرمی شکم میشود.
* زیادکننده منی است و نعوظ را نیز افزایش میدهد.
* مربا و حلوای زردک برای افزایش نیروی جنسی بسیار موثر است.
* پرورده زردک در سرکه برای ذوب و تحلیل فضولات موجود در طحال بینظیر است.
* مقوی معده و کبد سرد است.
* دوشاب زردک به مربای آن نزدیک، و لطیف تر و قویتر است.
* خام آن دیرهضم و نفاخ است و مصلح زردک با ادویه گرم و آبکامه است.
![خواص زردک ، مضرات زردک ، مصلح زردک ، طرز تهیه مربای زردک](http://irismed.ir/wp-content/uploads/2021/01/zanahoria-amarilla_1-1-1024x683-1.jpg)
![خواص زردک ، مضرات زردک ، مصلح زردک ، طرز تهیه مربای زردک](http://irismed.ir/wp-content/uploads/2021/01/zanahoria-amarilla_1-1-1024x683-1.jpg)
طرز تهیه مربای زردک
زردک قوای جنسی را تقویت میکند و یکی از بهترین اشکال مصرف آن برای این منظور مربای آن است:
زردک را ریز ریز کرده، بجوشانید تا کاملاً پخته شود و عسل اضافه کنید و بجوشانید تا با آب زردک بجوشد و به قوام برسد. سپس به ازای هر 500 گرم از آن، ادویه زیر را کوفته و به آن اضافه نمایید.
قرنفل، دارچین، زنجبیل، هل، جوزبوا، زرنباد، کبابه، از هریک 2.5 گرم.
مصرف مربای زردک جهت تصفیه و باز کردن صدا، پاکسازی ریه، منع ریزش نزله، سرفه، ضعف معده و جگر، بدی هضم و ضعف قوای جنسی بسیار مؤثر است.
مربای زردک (مرابی جزر) به افزاینده قوای جنسی، و مقوی احشا و رحم و هاضمه است و در بدن تولید خلط سالم می کند.
برگرفته از:
کتاب مروری بر کلیات طب سنتی ایران، تالیف دکتر محسن ناصری.
![خواص زردک ، دستور تهیه مربای جزر](http://irismed.ir/wp-content/uploads/2021/01/1142334227-H-1024x700-1.jpg)
![خواص زردک ، دستور تهیه مربای جزر](http://irismed.ir/wp-content/uploads/2021/01/1142334227-H-1024x700-1.jpg)
عسل توی آب جوش سم تولید نمیکنه؟
اینگونه نیست که عسل در آب جوش تولید سم کند بلکه برای مصفا کردن عسل و صاف نمودن آن با کمی آب مخلوط کرده و در حرارت ملایم قرار میدهیم و به تدریج کفی بر روی آن شکل میگیرد که آن را جدا کرده تا مقداری از آب تخیر شود، نه تنها مسمومیتی ایجاد نمیکند بلکه قدرت نفوذ آن بیشتر میشود.