آشپزیمفردات داروئیمیوه‌ها و صیفی‌جات

خواص زردک و طرز تهیه مربای آن

Properties of carrot

خواص زردک

امام صادق (ع): زردک مایه ایمنی از قولنج و بواسیر است و ‌توان نزدیکی را تقویت می‌کند؛ نعوظ ایجاد می کند و کلیه‌ها را گرم می‌کند.

[الکافی،ج6،ص372]

زردک که در منابع طب سنتی بنام جَزَر یا گزر نیز معروف است؛ که با طبیعتی گرم و تر، دارای خواص فراوانی می‌باشد؛ من جمله:

* زردک دارای رطوبت فضلیه است.

* مقوی معده است و سبب نرمی شکم می‌شود.

* زیادکننده منی است و نعوظ را نیز افزایش می‌دهد.

* مربا و حلوای زردک برای افزایش نیروی جنسی بسیار موثر است.

* پرورده زردک در سرکه برای ذوب و تحلیل فضولات موجود در طحال بی‌نظیر است.

* مقوی معده و کبد سرد است.

* دوشاب زردک به مربای آن نزدیک، و لطیف تر و قویتر است.

* خام آن دیرهضم و نفاخ است و مصلح زردک با ادویه گرم و آبکامه است.

خواص زردک ، مضرات زردک ، مصلح زردک ، طرز تهیه مربای زردک
خواص زردک ، مضرات زردک ، مصلح زردک ، طرز تهیه مربای زردک

طرز تهیه مربای زردک

زردک قوای جنسی را تقویت می‌کند و یکی از بهترین اشکال مصرف آن برای این منظور مربای آن است:

زردک را ریز ریز کرده، بجوشانید تا کاملاً پخته شود و عسل اضافه کنید و بجوشانید تا با آب زردک بجوشد و به قوام برسد. سپس به ازای هر 500 گرم از آن، ادویه زیر را کوفته و به آن اضافه نمایید.

قرنفل، دارچین، زنجبیل، هل، جوزبوا، زرنباد، کبابه، از هریک 2.5 گرم.

مصرف مربای زردک جهت تصفیه و باز کردن صدا، پاکسازی ریه، منع ریزش نزله، سرفه، ضعف معده و جگر، بدی هضم و ضعف قوای جنسی بسیار مؤثر است.

مربای زردک (مرابی جزر) به افزاینده قوای جنسی، و مقوی احشا و رحم و هاضمه است و در بدن تولید خلط سالم می کند.

برگرفته از:
کتاب مروری بر کلیات طب سنتی ایران، تالیف دکتر محسن ناصری.

خواص زردک ، دستور تهیه مربای جزر
خواص زردک ، دستور تهیه مربای جزر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫2 نظرها

    1. اینگونه نیست که عسل در آب جوش تولید سم کند بلکه برای مصفا کردن عسل و صاف نمودن آن با کمی آب مخلوط کرده و در حرارت ملایم قرار میدهیم و به تدریج کفی بر روی آن شکل میگیرد که آن را جدا کرده تا مقداری از آب تخیر شود، نه تنها مسمومیتی ایجاد نمیکند بلکه قدرت نفوذ آن بیشتر میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا