آشپزیمفردات داروئیمیوه‌ها و صیفی‌جات

خواص زردک و طرز تهیه مربای آن

Properties of carrot

خواص زردک

امام صادق (ع): زردک مایه ایمنی از قولنج و بواسیر است و ‌توان نزدیکی را تقویت می‌کند؛ نعوظ ایجاد می کند و کلیه‌ها را گرم می‌کند.

[الکافی،ج6،ص372]

زردک که در منابع طب سنتی بنام جَزَر یا گزر نیز معروف است؛ که با طبیعتی گرم و تر، دارای خواص فراوانی می‌باشد؛ من جمله:

* زردک دارای رطوبت فضلیه است.

* مقوی معده است و سبب نرمی شکم می‌شود.

* زیادکننده منی است و نعوظ را نیز افزایش می‌دهد.

* مربا و حلوای زردک برای افزایش نیروی جنسی بسیار موثر است.

* پرورده زردک در سرکه برای ذوب و تحلیل فضولات موجود در طحال بی‌نظیر است.

* مقوی معده و کبد سرد است.

* دوشاب زردک به مربای آن نزدیک، و لطیف تر و قویتر است.

* خام آن دیرهضم و نفاخ است و مصلح زردک با ادویه گرم و آبکامه است.

خواص زردک ، مضرات زردک ، مصلح زردک ، طرز تهیه مربای زردک
خواص زردک ، مضرات زردک ، مصلح زردک ، طرز تهیه مربای زردک

طرز تهیه مربای زردک

زردک قوای جنسی را تقویت می‌کند و یکی از بهترین اشکال مصرف آن برای این منظور مربای آن است:

زردک را ریز ریز کرده، بجوشانید تا کاملاً پخته شود و عسل اضافه کنید و بجوشانید تا با آب زردک بجوشد و به قوام برسد. سپس به ازای هر 500 گرم از آن، ادویه زیر را کوفته و به آن اضافه نمایید.

قرنفل، دارچین، زنجبیل، هل، جوزبوا، زرنباد، کبابه، از هریک 2.5 گرم.

مصرف مربای زردک جهت تصفیه و باز کردن صدا، پاکسازی ریه، منع ریزش نزله، سرفه، ضعف معده و جگر، بدی هضم و ضعف قوای جنسی بسیار مؤثر است.

مربای زردک (مرابی جزر) به افزاینده قوای جنسی، و مقوی احشا و رحم و هاضمه است و در بدن تولید خلط سالم می کند.

برگرفته از:
کتاب مروری بر کلیات طب سنتی ایران، تالیف دکتر محسن ناصری.

خواص زردک ، دستور تهیه مربای جزر
خواص زردک ، دستور تهیه مربای جزر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا