خواص انجیر
* انجیر انواع بری بستانی و کوهی دارد که هر یک نر یا ماده و سفید یا سیاه میباشند.
* بهترین انجیر آن است که شیرین و شاداب باشد. (خواه سفید باشد و خواه سیاه)
* و بهتر است نوع سفید آن به عنوان میوه خوراکی و سیاه آن به عنوان دوا استفاده گردد.
* طبیعت آن در اول، گرم و در دوم، تر است و بری آن گرمتر از بستانی بوده و تری کمتری دارد.
* تاره آن ملطف، محلل و جالی قوی میباشد.
* برای صرع و فلج مفید است.
* غذائیت آن از سایر میوهها بیشتر است و تازه آن سریع از معده تخلیه میشود؛ همچنین چاق کننده میباشد.
* برای درد سینه، سرفه و خشونت نای مفید است.
خواص انجیر خشک
* انجیر خشک در دوم، گرم و در اول، تر می باشد.
* ملطف بوده و در تمام افعال ضعیفتر از تازه آن است.
* انجیر خشک عطش آور است، شکم را نرم میکند، و مواد عفونی را به سمت پوست دفع میکند.
خواص انجیر در روایات
* پیامبر اکرم (ص) میفرمایند:
«خوردن انجير تازه وخشك، بواسير را قطع و نقرس را درمان مىكند.»
کتاب حلیه المتقین علامه مجلسی با بازنگری تحت نظر حضرت آیت الله مکارم شیرازی
* امام رضا (ع) میفرمایند:
«انجير بخوريد كه براى از بين بردن قولنج مفيد است.»
طبّ الأئمّه، ص ۱۳۷٫
* و در جایی دیگر میفرمایند:
«انجير بوى بد دهان را برطرف واستخوان را محكم ودردها را زايل مىكند وباعث رويش مو در بدن مىشود.»
كافى، ج ۶، ص ۳۵۸، باب التين، ح ۱؛ مكارم الأخلاق، ص ۱۷۳٫
و بسیاری خواص دیگر که در قسمت درمان بیماریها بدان پرداخته خواهد شد.