هندوانه
در این مقاله به خواص و مضرات هندوانه ، خواص تخم و پوست هندوانه و بهترین زمان مصرف آن می پردازیم.
به گفته مرحوم حکیم عقیلی خراسانی، بهترین آن: رسیده، شیرین، شاداب و شکننده(ترد) است. خواه رنگ آن زرد و عسلی و نباتی باشد، خواه سرخ رنگ باشد.
طبیعت آن: در اول دوم سرد و در آخر دوم تر است.
خواص هندوانه
مسکن شدت صفرا و فشار خون و تشنگی است.
مدر بول و مولد خون رقیق و بلغم شیرین است.
موجب رطوبت بخشیدن به بدن است.
برای تب های سوزان و کسانی که بدن آنها صفرا ساز است مفید می باشد.
در ترکیب با سایر داروهای مناسب، در درمان یرقان و صفرای سوزان مفید و کمک به هضم غذا نموده و ادرارآور بوده و همین طور موجب خرد کردن سنگ کلیه و درمان امراض سوداوی است.
زمان مصرف هندوانه
بهترین زمان برای تناول، بین دو وعده غذایی است. (زمانی که غذای وعده ی اول از معده تخلیه شده است.)
خوردن هندوانه بلافاصله بعد از غذا موجب فاسد شدن هضم می گردد.
مصرف ناشتای آن مخصوصا در هوای گرم و غلبه تشنگی زیان آور است.
تخم هندوانه
تخم آن در دوم سرد و تر و فعل و انفعال آن مثل تخم کدو می باشد، محرک کافی جهت خارج شدن سنگ مثانه و کلیه است.
مضرات هنداونه
برای طحال و شخص سرد مزاج و دارای معده سرد مضر است. موجب ضعف نیروی جنسی و درد مفاصل می شود. (کسانیکه دچار نفخ یا ترش کردن معده می شوند مضر است.)
مصلح هندوانه
مصلح آن عسل و گلقند می باشد.
خواص پوست هندوانه
پوست هندوانه را دور نریزید چون فواید و خواص آن برای بدن بیشمار است.
از تقویت قوای جنسی در مردان تا کاهش سریع فشارخون و جلوگیری از سکته بخشی از این فواید جالب است.
همچنین یکی از بهترین داروهای پاکسازی کننده صفرای عفونی از معده میباشد.
خواص فراوان دیگر از جمله: بهبود زخم و رفع اثر زخم از پوست با کمک به رشد ماهیچهها، با اثر گشادکنندگی روی عروق قلب کمک به بهبود علمکرد آن و درمان آنژین و پیشگیری از سکته می نماید.
افرادی که قصد دارند تواناییها و قدرت بدنی خود را در رشته ورزشی خود افزایش دهند پوست هندوانه مصرف کنند.
این روش در ایالت غربی امریکا از سالهای دور در میان ورزشکاران مورد استفاده قرار میگرفته است.
باعث تقویت سیستم ایمنی میگردد و حاوی ترکیباتی است که از سرطان پروستات جلوگیری میکند.
مربای پوست هندوانه معده را تقویت میکند. پس تا دیرنشده از مصرف این داروی چند منظوره و مفید غفلت نورزید.
درمان ورم صورت
اگر ورم صورت با خارش همراه هست و جوشهای ریز قرمز رنگ روی صورت پدید آمده، ناشی از عفونت صفراست که میتوان آن را به سادگی با نوشیدن آب هندوانه تحلیل برد.
دو ساعت بعد از صرف غذایی که تند، شور، تلخ و چرب و شیرین نباشد می توانید شروع به نوشیدن کنید، به گونهای که هر نیم ساعت یک لیوان آب هندوانه میل کنید.
این دستور بسیار در کاهش ورم و رفع خارش صورت مجرب است.
نکته: اگر ورم همراه با خارش و قرمزی پوست نبود، دستور فوق میتواند اثر عکس بگذارد، بنابراین یا از صفراوی بودن ورم اطمینان حاصل کنید یا به پزشک متخصص طب ایرانیاسلامی مراجعه کنید.