خواص خرفه
امام صادق (ع) در مورد گیاه خرفه فرمودهاند:
«در روی زمین گیاهی والاتر و سودمندتر از خرفه نیست و آن سبزی فاطمه است.»
(کافی ج ۶ ــ بحار ج ۶۶)
برای کسانیکه که از حرارت و گرمای کبد رنج میبرند، یکی از بهترین خوراکیهای خنک کننده بی عارضه با کلی خاصیت خرفه هست. چرا که خرفه از نظر طبیعت طبق نظر حكمای طب سنتی خیلی سرد و تر و دارای نیروی قابضه است و مدر است و معتقدند كه برگ و ساقه آن مسكن صفرا است.
آش خرفه در جنوب مرسوم هست؛ بورانی خرفه یا حتی بصورت خام همراه با سبزی خوردن براحتی قابل استفاده هست.
این سبزی با خواص خارق العادهش، بهترین جایگذین آبدوغ خیار میباشد چرا که هیچ کدام از عوارض ماست و دوغ را ندارد. (برای آشنایی با آبدوغ خیار کلیک نمائید.)
خرفه با کاهش تصلب شرائین خطر سکته قلبی را کاهش میدهد و به کاهش وزن افراد گرم مزاج کمک میکند.
از نظر طب رایج حاوی مقادیر بسیاری امگا 3 و دوپامین و ریزمغزیهای فراوان دیگری میباشد.
برای درمان بیــش فعــالی و اوتیســـم بسیار کاربرد دارد.
برای درمان اســـهال و بواســیر و خونریزی گوارش مفید است.
خرفه حرارت خون و کبد و معده را تسکین میدهد؛ سردرد گرم را رفع و عطش را تسکین میدهد، ادرارآور و در خرد کردن سنگ مثانه مؤثر است همچنین در مبتلایان به دیابت که گرممزاج باشند، قند خون را کاهش میدهد.
و نیز از رسول اکرم صلیالله علیه و آله و سلم که فرمودند: «علیکم بالفرفخ.» یعنی «بر شما باد خوردن خرفه.»
چرا؟ «…آن زیرکی دهد و اگر یک چیز باشد که عقل را افزون کند، همان است.»