بلغمی مزاج ها و روزه داری
بلغمی مزاج ها ، به خاطر سردی و تری، در بدنشان خون کمی وجود دارد و تحمل گرسنگی برایشان سخت است، لذا برای روزه داری باید غذاهای کثیر الغذا و قلیل الفضول مصرف کنند که خون زیاد تولید کند و فضله و مواد زائد کمی داشته باشد. ( سایت رسمی حکیم خیراندیش ، نوبت دهی دکتر خیراندیش ، آموزش طب سنتی )
بلغمی مزاجها باید با خوراک گرم حرارت معده خود را افزایش دهند و با تولید خون صفراوی حرارت بدن را بالا ببرند تا رطوبات تجمع یافته در بدن تحلیل رفته و تبدیل به دم شوند.
بلغم، که دم نپخته است با حرارت تبدیل به دم میشود و دیگر ضعف نمیکنند مگر اینکه سحری غذاهای سردی مثل برنج، مرغ و ماهی و… مصرف کنند که دوباره معده را سرد کنند و دوباره بلغم و سودای خون را زیاد کنند که در این صورت دوباره ضعف به سراغشان میرود.
خوردن سحری، بسیار مهم است، زیرا اول باید ماده را تامین کرد بعد گرسنگی کشید. بعد از خوردن غذای کثیرالغذا و قلیل الفضول اگر گرسنگی بکشند اشکالی ندارد.
از پرخوری در افطار و سحر بپرهیزند و غذایشان را بسیار بجوند.
امام صادق (ع) می فرمایند: بهترین سحری شما سویق و خرما است.
(المحاسن ج۲ص۴۹)
سویق و خرما به سبب لطافت و هضم و جذب آسان، انرژی داخل بدن را مصرف نمیکنند و فرد دچار ضعف نمیشود، زیرا قند خرما به تدریج آزاد میگردد.
مصرف خرما با آب جوشیده ولرم رطوبت را در بدن نگه میدارد و از عطش میکاهد.
زرده تخم مرغ نیم برشت، عسل، شیره انگور، روغن حیوانی گاوی، خرما و سویق گندم از غذاهای کثیرالغذا و قلیل الفضول اند. ( سایت رسمی حکیم خیراندیش ، نوبت دهی دکتر خیراندیش ، آموزش طب سنتی )