زمینه ایجاد بیماری در طب سنتی
* چرا در طب سنتی اصرار دارید که ویروس عامل بیماری نیست؟ ( کرونا در طب سنتی – زمینه ایجاد بیماری در طب ایرانی اسلامی – استاد صادقیان – درمان کرونا حکیم خیراندیش )
طب سنتی نگاه کلان به همه بیماریها دارد، درحالیکه پزشکی رایج نگاه جزءنگر (ویروسی، باکتری، مولکولی و سلولی) دارد.
در طب سنتی، از روی علائمی که در فرد آشکار میشود، تشخیص بیماری گذاشته میشود. که کدام یک از کیفیات اربعه (سردی، تری، گرمی و خشک) و یا ترکیبی از آنها در فرد عارض شده است.
بنابراین طب سنتی عامل اصلی بیماری را، بسترِ پذیریشِ عامل محرکی میداند که با عارض شدن آن عامل محرک، فرد بیمار شده و بدن از خود علائم بیماری را نمایان میسازد.
حال میتواند آن عامل محرک: ویروس، باکتری، میکروب، آلودگی هوا، دود سیگار و یا حتی باد سرد، آب یخ و … باشد.
برای روشن تر شدن موضوع یک دیواری که بیس و فونداسیون آن ضعیف است را در نظر بگیرید که با اندک بادی که به آن میوزد، دیوار فرو میریزد.
بنابراین عامل اصلی ریزش دیوار، فونداسیون خود دیوار است و نقش باد فقط عامل محرک بیرونی است، و برای جلوگیری از ریزش بایستی به تقویت فونداسیون پرداخت.
در بیماری کرونا و دیگر بیماریها نیز، عامل اصلی بیماری، بدن خود فرد که با سبک زندگی غلط، تغذیه نامناسب، عدم رعایت تدابیر حفظ صحه و … زمینه پذیریش بیماری را در خود تن، تقویت نموده و با اندک محرکی همچون ویروس و … فرد بیمار میشود.
در طب سنتی با بررسی نشانهها و علائم بیماری که بدنِ فرد بروز میدهد، نوع بیماری و غلبه خلطی که باعث بروز بیماری و علائم شده را شناسایی و به درمان اساسی آن یعنی زمینه بیماری میپردازد و این درست بر خلاف پزشکی رایج که فقط به نشانه بیماری میپردازد، یعنی پاک کردن صورت مسئله!
* زمینه بیماریها غلبه خلط است، در حالی که ویروس فقط یک محرک است!!
محقق و پژوهشگر: استاد صادقیان