

ضعف بینایی و روزهداری
در این مقاله ابتدا به بررسی تاثیر روزه داری در ضعف بینایی در مزاج ها مختلف و سپس به درمان ضعیف بودن چشم می پردازیم: ( درمان ضعف بینایی و روزهداری – تقویت بینایی چشم – استاد علی صادقیان – آموزش طب سنتی ایران – درمان ضعف بینایی دکتر خیراندیش )
افرادی که دچار ضعف بینایی هستند، چنانچه چشمان درشتی دارند، ضعف چشمانشان ناشی از غلبه رطوبت و سردی است، لذا روزه برای این افراد بسیار کمک کننده است، زیرا با افزایش صفرا، رطوبت زائد چشم کاسته شده و موجب تقویت بینایی میشود.
با توجه به تاثیر قوی نفس برجسم، با تقویت نفس از طریق عمل به دستورات الهی و انجام ندادن مبطلات باطنی روزه (گناه) در همه حال، همین روزه برای همه مزاجها میتواند نعمت، درمان و شفا باشد. چنانچه بخش اعظم دین به نفس میپردازد تا به جسم.
افراد گرم مزاجی هم که دچار ضعف بینایی هستند، لاغرند و چشمان ریزی دارند، سعی کنند با رعایت موارد زیر از خشکی چشمانشان در طول زمان روزه داری، بکاهند:
اصلاح تغذیه، استفاده از رطوبت بخشها و مصرف میوه و سبزیجات متناسب با مزاجشان بین فاصله افطار تا سحر، قرار نگرفتن در جاهای گرم و عدم انجام فعالیتهای شدید و ورزشهای سنگین در طول زمان روزه داری.
درمان ضعف بینایی
برای تقویت چشمانی که به خاطر غلبه سردی و رطوبت (بلغم)، ضعیف شدهاند، شست و شوی چشم با عرق رازیانه و سپس چکاندن ۱ قطره عسل خالص درچشم حداقل ۴۰ شب، سرمه کشیدن با سرمه سنگ (اثمد) یا سرمه بادام شبها قبل از خواب (سرمه را با کمی روغن بادام شیرین، آغشته و سپس به مژه بمالید)، خوردن بادام، به و سیب نیز مفید است.
روغن مالی پیشانی، شقیقهها و اطراف چشم با روغن بادام شیرین نیز در تقویت چشم افراد گرم مزاجی که چشمانشان دچار غلبه خشکی شده موثر است.
محقق و پژوهشگر: استاد علی صادقیان ( درمان ضعف بینایی و روزهداری – تقویت بینایی چشم – آموزش طب سنتی ایران – درمان ضعف بینایی دکتر خیراندیش )

