باقلا
باقلا یکی از حبوباتی است که معروف است و همهی ما نسبت به آن شناخت داریم. خواص باقلا در طب سنتی
تازهی باقلا در سردی و تری، در درجهی اول قرار دارد؛ و خشک آن، در سردی در درجهی اول و در خشکی در درجهی دوم قرار دارد.
رطوبت فضلیه با خود دارد و رطوبت فضلیه، همان آبی است که در آن وجود دارد و اگر آن را فشار دهیم آبی از آن خارج میشود.
خواص باقلا :
* تحلیل برنده است.
* معمولاً باعث نضج و پختگی خلط دم و صفراست.
* به سرعت از معده گذر میکند.
* ایجاد کنندهی انسداد و گرفتگی در بدن است.
* جهت پاکسازی سینه و ریه و تقویت آن مفید است.
* مانع ریختن فضولات رقیق از مغز به ریه میشود.
* سرفه را تسکین میدهد.
* تقویت کنندهی نیروی جنسی است.
* زیادهروی در تناول باقلا موجب بروز نفخ، پرش اعضاء، سنگینی مغز و تشویش ذهن و تولیدکنندهی بخار است.
مصلح باقلا :
داروهای گرمی مانند آویشن، فلفل، پونه، گلپر و امثال اينها است.
توجه:
افراد دچار بیماری فاویسم از مصرف آن خودداری نمایند.
سلام خداقوت
ببخشید برای درمان سومزاج خشک کبد و درمان کم خونی باید باقلا پخته شود یا خام خورده شود ؟چگونه باید مصرف شود؟
سلام
برای درمان سومزاج خشک کبد بیشتر توصیه به استفاده از روغن بادام شیرین، سوپ جو و گندم استفاده شود.
چون باقلا موجب افزایش خشکی میشود توصیه نمیشود.