آشپزیمفردات داروئیمیوه‌ها و صیفی‌جات

خواص بادنجان و نحوه پخت و اصلاح آن

Properties of eggplant

خواص بادنجان

* طبیعت بادنجان گرم و خشک در دوم می‌باشد. ( خواص بادنجان ، نحوه پخت خورش بادمجان ، اصلاح بادمجان ، عوارض بادنجان ، استاد علی صادقیان ، نوبت دهی دکتر خیراندیش طب سنتی )

* مقوی معده است و سبب باز شدن سده ها می‌شود.

* مصرف آن با روغن، موجب نرم شدن شکم می‌شود ولی با سرکه سبب یبوست می‌گردد.

* می تواند بالخاصیه سبب تسکین سردرد گرم شود.

* خوشبو کننده عرق است.

* موجب درد پهلو و عانه می‌شود.

* تولید سودا را در بدن زیاد کرده، موجب بواسیر می‌شود.

* رنگ چهره را خراب می‌کند.

* مصلح بادنجان پختنش با روغن، گوشت و سرکه می باشد، همچنین خوردن آن با انار ترش و شیرین و گلپر عوارض آن را اصلاح می‌کند.

عوارض بادنجان

اما بادمجان، به دلیل غلظتی که دارد موجب غلبه خلط سودا می‌شود.

و همچنین در برخی از افراد گرم مزاج، موجب افزایش حرارت و در نتیجه سوختن و غلظت خون می‌شود.

نحوه پخت و رفع عوارض بادنجان

ابتدا پوست آن را جدا کرده، سپس تکه، تکه (ورق، ورق) نموده، سپس هر دو طرف ورق ها را نمک پاشیده، و در ظرفی کنار گذاشته تا آب زرد مایل به سیاه رنگی از آن خارج شود. پس از آن ورق ها را فشرده تا آب آن کاملا خارج گردد.

 سپس آب پز یا بخار پز کرده، و پس از آن هم کمی در روغن تفت می دهیم.

همچنین می توانید بادمجان را در آب نمک بجوشانید و پس از گرفتن آب، در روغن تفت دهید.

بدین گونه بادمجان اصلاح شده و آماده مصرف می‌باشد. ( خواص بادنجان ، نحوه پخت خورش بادمجان ، اصلاح بادمجان ، عوارض بادنجان ، استاد علی صادقیان ، نوبت دهی دکتر خیراندیش طب سنتی )

خواص بادنجان ، نحوه پخت خورش بادمجان ، اصلاح بادمجان ، عوارض بادنجان ، استاد علی صادقیان ، نوبت دهی دکتر خیراندیش طب سنتی
خواص بادنجان ، نحوه پخت خورش بادمجان ، اصلاح بادمجان ، عوارض بادنجان ، استاد علی صادقیان ، نوبت دهی دکتر خیراندیش طب سنتی

برگرفته از کتاب مروری بر کلیات طب سنتی ایران

محقق و پژوهشگر: علی صادقیان

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا