خواص گل همیشه بهار
گل همیشه بهار گیاهی از تیره ستاره ای، علفی و پایا است. ساقه هوایی افراشته منشعب و دارای پرزهای غدهای گل آن زردرنگ میباشد. که دارای خواص فراونی هست که در ادامه به برخی از آنها اشاره میشود، سپس به طرز تهیه دمنوش این گیاه میپردازیم.
عصاره گل همیشهبهار تاثیر ضدسرطانی به ویژه در برابر سرطان خون، پوست، سینه، پروستات، ریه، لوزالمعده و روده بزرگ دارد.
چشم را با چای این گیاه دارویی بشویید تا قرمزی و درد آن التیام یابد.
ضد نفخ معده و روده، تحریک کننده کار کلیه ها، افزایش دهنده جریان خون و فعالیتهای قلبی میباشد.
از خواص موضعی این گل میتوان به ضد التهاب، التیام دهنده زخمها، ضد قارچ، ضد اگزما و خشکی پوست، درمان زخم نوک پستان در شیردهی، ضد آفتاب سوختگی، درمان زخمهای واریسی، سرمازدگی، میخچه و زگیل و … اشاره نمود.
به تشکیل رگ های خونی جدید کمک میکند.
دمنوش آن با آبسه ، کورک و تکرر استفراغ مقابله میکند.
در درمان ناراحتیهای گوارشی: در مصرف داخلی (به صورت دم کرده) گل همیشه بهار ممکن است برای کمک به درمان التهابات سراسر دستگاه گوارشی نظیر زخم معده و گاستریت استفاده شود.
این گیاه ادرار آور است.
به هضم غذا کمک میکند، سیستم دفاعی بدن را تحریک و بدن را سم زدایی میکند و سیکل قاعدگی را منظم مینماید.
عفونتهای پوستی: همیشه بهار چه به صورت مصرف داخلی و چه به صورت مصرف موضعی بر روی پوست، اثر ضدعفونی کننده، پاک کننده و سم زدایی را به عنوان خواص و کاربردهای بالقوه خود به همراه دارد. گل همیشهبهار به صورت لوسیون ، کرم یا پماد باعث تسریع در بهبود طیف وسیعی از مشکلات و ناراحتیهای پوستی نظیر سوختگیهای جزئی و آفتاب سوختگی، گزش و نیش حشرات، جوشهای چرکی، ورم پستان (ماسیتیت)، بریدگیها و خراشها بثورات پوستی و سایر التهابات پوستی میشود.
طرز تهیه دمنوش گل همیشه بهار :
روش اول: 10 گرم گل را در نیم لیتر آب جوش دم کنید و بعد صاف نموده و روزانه چهار تا پنج فنجان بنوشید.
روش دوم: 5 گرم گلهای همیشه بهار را در یک لیتر آب جوش دم نموده و پس از صاف کردن، روزی 3 فنجان آن را قبل از هر وعده غذای اصلی بنوشید. به دم نوش فوق میتوانید لیمو ترش اضافه کنید.
روش سوم: 15 تا 30 گرم برگ یا گل همیشه بهار که خشک شده باشد یا ده تا بیست گرم برگ و گل همیشه بهار تازه را در یک لیتر آب جوش بریزید و 12 دقیقه دم کنید سپس آن را صاف کنید و با عسل شیرین سازید و هر روز 3 فنجان از آن را بعد از صرف غذا بنوشید.