بهترین غذا برای وعده ناهار
بهترین غذا برای وعده ناهار ، مغزیجات و دانه ها هستند از جمله:
بادام، پسته، فندق، گردو، بادام زمینی، نخودچی کشمش، مویز، تخم آفتابگردان، کنجد و …
نقشِ درمانیِ بسیار موثر در بیماریهایی همچون:
چاقی، نفخ، رفلاکس و آروغ معده، دیر هضمی و سوء هاضمه، اشتهای زیاد، پولیپ روده، اماس، آلزایمر و ضعف حافظه، تنبلی، خوابآلودگی و بخش اعظم بیماریهای سرد دیگر.
چگونگی عملکرد :
مغزیجات با وجود حجم و رطوبت کم و غذائیت بالایی که دارند موجب پاکسازی معده از رطوبت زائد و تحلیل رطوبت و چربی اضافه در همهی بدن شده و حرارتی طبیعی را در بدن و معده افزایش میدهد که بتدریج باعث تعدیل اشتها میشود.
رسول اکرم (ص) میفرمایند: معده خانهی همهی بیماریهاست و پرهیز در راس همهی داروهاست.
بنابراین بهترین دارو، جایگزینی ناهار با مغزیجات است.
نکته: افراد گرم مزاج و افرادی که فعالیت جسمانی زیادی دارند با جایگزینی ناهار با مغزیجات احتمال آسیبپذیری دارند، مگر اینکه معده سردی داشته باشند که باز هم باید تحت نظر طبیب حاذق باشد.
ارزانترین وعده غذایی
برخی شاید خرده بگیرند که مغزیجات گران است، جایگزین چه چیزی را توصیه میکنید؟
با توجه به گرانی شتابدار تمام مواد غذایی سوپرمارکتی و حتی لبنیات در این روزها باید گفت:
* همه مغزیجات گران نیستند، شما میتوانید فقط از نخودچی، بادام زمینی، مویز یا کشمش طبیعی استفاده کنید.
* مصرف مغزیجات هرچند در ظاهر گران بنظر میآید ولی در درازمدت جدا از اینکه میل به ناهار در شما کاهش خواهد یافت، بلکه بتدریج نسبت به خوردن آنها هم تمایل کمتری خواهید داشت، به این ترتیب هزینهها بصورت چشمگیری کاهش مییابند.
* مواد خوراکی برای غذاهای پختنی ( مثل برنج، مرغ، روغن) در وعده ناهار هزینه بالاتری دارند جدا از اینکه هزینه درمان بیماریهای ناشی از مصرف غذای بیش از نیاز بدن هم باید به آن اضافه کنیم.
* و در نهایت اگر جایگزینی بخواهیم برای آنها در نظر بگیریم، ارده با عسل یا شیره انگور و کره محلی با عسل را پیشنهاد میکنیم و این موارد در صورت ضعف معده و بدن، در روزهای اولیه مصرف مغزیجات نیز کاربرد دارند.
چه غذاهایی کثیرالغذا و قلیل الفضول هستند؟
به غذاهایی کثیرالغذا و قلیلالفضول گفته میشود که خون زیادی تولید کنند و فضلهی کمی داشته باشند.
این غذاها عبارتند از :
۱. روغن حیوانی که از کرهی گاو یا گوسفند استخراج میکنند.
۲. کرهی گاو یا گوسفند. (کرهی محلی)
۳. سرشیر،
۴. خامه،
۵. ارده،
۶. زردهی تخم مرغ عسلی،
۷. عسل،
۸. شیرهی انگور یا خرما یا توت،
۹. انگور،
۱۰. خرما.
نکته:
۱. موارد فوق لاغرکننده هستند، نه چاقکننده (جز ارده که در برخی افراد خصوصا افراد سرد و خشک چاقکننده است).
۲. موارد فوق بازکنندهی عروق هستند، نه سَدکننده.
۳. هر دو مورد فوق بسیار زیاد به تجربه رسیده است.