روش زندگی صحیح برای افراد دارای مزاج سرد و تر
The right lifestyle to have a cold and wet temperament
روش زندگی صحیح برای مزاج سرد و تر
در این مقاله مواردی که در روش زندگی صحیح برای مزاج سرد و تر مناسب است شرح داده می شود و پس از آن به تغذیه های مناسب و نامناسب این مزاج پرداخته می شود.
رعایت موارد زیر از روش های زندگی صحیح برای این مزاج می باشد:
* حتی المقدور روزانه فقط ۲ وعده غذا میل کنند، زیرا توانایی دستگاه گوارش افراد سرد و تر کم است و لازم است حداقل حدود ۱۲-۱۰ ساعت بین دو وعده غذایشان فاصله باشد.
اگر در بین وعده های غذایی احساس گرسنگی کردند مقدار کمی میوه مانند سیب، گلابی و به یا سالاد همراه با مقدار مناسب از روغن زیتون و پودر آویشن میل کنند. غذای آنان باید سرشار از پروتئین و فیبر باشد (شامل تخم مرغ، گوشت، میگو و جگر). در زمستان و شبها در مصرف غذاهای سردی بخش احتیاط کنند.
* از مصرف آب، نیم ساعت قبل از غذا تا ۲-۱ ساعت پس از غذا خودداری کنند.
* ورزش و فعالیت جسمی منظم برای آنان توصیه می شود.
* راه رفتن به مدت ۱۵-۱۰ دقیقه پس از شام برای این افراد مفید است.
* حداکثر ۸ ساعت خواب برایشان مناسب است. این افراد باید سعی کنند هنگام سحر از خواب برخیزند تا از تولید بلغم اضافی خودداری شود.
* از خواب و استراحت بیش از اندازه و کم تحرکی که موجب افزایش سردی و تری میشوند پرهیز کنند.
* پوشیدن لباس مناسب و گرمای کافی به خصوص در هوای مرطوب توصیه میشود.
* خوابیدن در طی روز و همچنین یک ساعت قبل از غروب در همه مزاجها، به ویژه در این افراد بسیار زیان آور است و بلغم را افزایش میدهد و موجب سنگینی سر و التهاب سینوسها و کند شدن افعال مغزی میشود.
* مصرف غذاهای سرد و تر را به خصوص در هوای سرد کاهش دهند.
مزاج سرد و تر و استعداد بیماری ها
افراد سرد و تر در صورت عدم رعایت دستورهای کلی و اختصاصی، استعداد بیشتری برای دچار شدن به بیماری های زیر خواهند داشت:
- عطسه
- سردرد
- کاهش حافظه
- صرع
- پرخوابی
- آسم
- سینوزیت
- التهاب و بزرگ شدن لوزه ها
- ضعف هضم
- ریفلاکس معده به مری
- شب ادراری
- دردها و التهاب های مفصلی
- ترشحات زنانه
- تأخیر در پریود
تغذیه های نامناسب مزاج سرد و تر
غذاها و نوشیدنی هایی که مصرف مستمر یا زیاده روی در مصرف آنها برای افراد با مزاج سرد و تر مناسب نیست به شرح ذیل است:
از گوشت ها و غذاها می توان به گوشت گاو، ماهی، آش رشته، اسفناج و ماست اشاره نمود.
از سبزیجات می توان به خیار، کدو، چغندر، کاهو، اسفناج، گشنیز و گوجه فرنگی اشاره نمود.
از آجیل و میوه جات می توان به هندوانه، توت فرنگی، کیوی و مرکبات اشاره نمود.
از غلات و حبوبات می توان به دانه کدو تنبل، تخم خیار، تخم هنداونه، تخم کدو، تخم کاهو، تخم کاسنی و نشاسته اشاره نمود.
از لبنیات می توان به شیر، ماست، پنیر، کشک، دانه انگور و جو اشاره نمود.
از چاشنی ها می توان به سماق، غوره و لیمو عمانی اشاره نمود.
از نوشیدنی ها و طعم دهنده ها می توان به دوغ، لیموناد، شربت آلبالو و شربتِ عناب اشاره کرد.
تغذیه های مناسب مزاج سرد و تر
غذاها و نوشیدنی هایی که برای افراد با مزاج سرد و تر مناسب تر است به شرح ذیل است:
از گوشت ها و غذاها می توان به گوشت گوسفند، بره، شتر، بوقلمون، جگر، اردک، تخم اردک و مرغابی، رشته فرنگی، فسنجان شیرین، کیک ها، بیسکویت ها و … اشاره نمود.
از سبزیجات می توان به زیتون، زنجبیل، پیاز، سیر، تره، شاهی، شوید، کرفس، پیاز، جعفری و … اشاره نمود.
از آجیل و میوه جات می توان به خرما، انبه، بادام، پسته، موز، فندق، انجیر، انگور، کشمش، گردو، فندق، نارگیل و … اشاره نمود.
از دانه ها و حبوبات می توان به گندم، نخود، سیاه دانه، بالنگو، دانه شنبلیله و … اشاره نمود.
از روغن ها روغن آفتابگردان، روغن زیتون، روغن کرچک مناسب نیست.
از ادویه جات می توان به فلفل سیاه، فلفل سفید، زنجبیل خشک شده، رازیانه، نعنا، آویشن، دارچین، میخک، زعفران، دانه خردل و شوید اشاره نمود.
از نوشیدنی ها و شیرین کننده ها می توان به عسل ، عصاره انبه، آب انگور، آب گرم، شربت زعفران، شکر، نمک، چای های گیاهی با طبع گرم و اغلب غذاهای شور و شیرین اشاره کرد.
نکته: باید توجه داشت موارد فوق مربوط به افراد سالمِ مزاج سرد و تر می باشد؛ بدیهی ست در صورت بیماری ممکن است تغییراتی در تغذیه صورت گیرد و همچنین موارد ذکر شده طبیعی و محلی منظور است.
منبع: کتاب مرور بر کلیات طب سنتی ایران
بیشتر بخوانید: روش زندگی صحیح برای مزاج گرم و خشک
بیشتر بخوانید: روش زندگی صحیح برای مزاج گرم و تر
سلام خدمت شما
یه بخشی تو سایت هست به اسم ویزیت آنلاین
یه سوال داشتم
اگه ویزیت بشم میتونم هر سوالی راجع بهت تغذیه و اینا بپرسم؟
سوالاتم خیلی زیاده ها؟