تقابل طب سنتی با طب رایج
شُبهِ هایی که امروزه به کرات بیان میشود این است که طب سنتی ، مکمل و تکمیل کنندهی طب عمومی است، مثلا در مقوله واکسن که بازار آن در این روزها نیز داغ هست، اگر در طب سنتی گفته میشود که واکسن نزنید، جایگزینی نیز برای آن معرفی نمیکند، به همین منظور چرا باید به طب سنتی اعتماد کرد و از زدن واکسن خودداری نمود؟
اگر بخواهیم حقیقت امر را بیان کرده و محافظه کاری نکنیم، باید گفت که این طب سنتی است که طب مرجع و محور هست و طب رایج است که مکمل و کمک کننده به سیر درمان در طب سنتی می باشد، ولی اینکه چرا اجازه بروز و ظهور به طب سنتی داده نمیشود، بحثی است مفصل، که در اینجا نمیتوان بدان پرداخت.
ولی اینکه ما در طب سنتی به دنبال جایگزین برای آن چیزی که پزشکی رایج گفته، باشیم، امریست کاملا اشتباه، چون معیار تشخیص در هر دو طب، با یکدیگر بسیار بسیار متفاوت است؛ یعنی با توجه به آموزه های طب سنتی، هر اختلال یا بیماری که در فرد پدید می آید، معلول یک یا چند علت است که بایستی آن را بررسی نموده و قبل از بیماری، مانع بروز آن شد و در بعد از بروز بیماری، رافع نفوذ آن علت و عارضه شد. که علل اکثر بیماریها نیز سبک زندگی و تغذیه غلطی است که متاسفانه امروزه شایع شده هست.
پس طب ایرانی اسلامی، معیار عمل هست.
چرا که طب رایج به پاک کردن صورت مسئله پرداخته و نشانه های بیماری را کم رنگ میکند و چون نشانه ها کمرنگ میشود فرد فکر میکند که درمان شده، در حالیکه پس از مدتی همان علائم یا علائمی شدیدتر در او بروز خواهد کرد، بهمین دلیل میتوان گفت که در پزشکی رایج، درمان قطعی و اصولی برای بسیاری از بیماریها وجود ندارد و این هم به خاطر عدم پرداختن پزشکی رایج به اصلاح سبک زندگی و تغذیه است، که علت اصلی بروز بیماری هاست. و دانشی هم در این حوزه در منابع پزشکی رایج وجود ندارد.
مثلا در بیماری کرونا نهایت کاری که انجام می دهد، توصیه به زدن ماسک و ماندن در قرنطینه برای پیشگیری است و در درمان هم، درمان قطعی وجود ندارد.
ولی طب سنتی به فیزیوپاتولوژی بروز یک بیماری پرداخته و ابتدا با تدابیر حفظ الصحه مانع بروز بیماری می شود و اگر فرد با عدم رعایت تدابیر مبتلا به بیماری شد، درمان را در واکسن نمی بیند، بلکه توصیه به اصلاح تغذیه و سبک زندگی و انجام ورزش و موارد متعدد دیگر می پردازد تا به طور اصولی ریشه بیماری را بکند و اجازه بروز بیماری جدید دیگر با واکسن یا داروهای پرعارضه به بدن فرد ندهد.
محقق و پژوهشگر: علی صادقیان
خب واسه نوزاد بگید
اگر واکسن نزنیم براش باید چیا بخوره؟
مزاجش رو به چه سمت ببریم
سلام
همانطور که در متن ذکر شده جایگذینی برای واکسن نداریم.
با توجه به مزاج کودک، اگر گرم هست سردی به او دهیم و برعکس.
مثلا کودکانی که فعالیت زیادی دارند، خواب سبکی دارند، رنگ پوستشان گلگون و قرمز هست توصیه به انجام حجامت میشود و سردی ها را به او بدهند.
و کودکانی که سست و کرخت هستند و سرد مراج می باشند توصیه میشود بدنشان را با روغن زیتون یا سیاه دانه چرب کنند و گرمی ها به او بدهند. و اگر شیرخوار هست مادر سردی نخورد و بیشتر گرمی جات استفاده کند.