چگونگی بوجود آمدن اخلاط و بدن انسان
انسان ترکیبی از جسم (بدن) و نفس (روح) می باشد.
که جسم انسان از برایند 4 خلط صفرا، دم، بلغم و سودا می باشد.
که همه این اخلاط خون موجود در رگ ها را پدید می آورند.
چگونگی بوجود آمدن اخلاط:
در یک کلام از تغذیه بدین صورت که، در ابتدا غذا که جویده شد وارد معده می شود و هضم اولیه صورت می گیرد. و غذا هضم شده به کولیوس یا گوشت آبه تبدیل می شود. این کولیوس وارد عروق مزانتر می شود. و سپس کبد از طریق قوه جاذبه ی خود این کولیوس را از عروق، جذب خود می کند. و با حرارتی که در داخل کبد هست باعث پخته شدن آن می شود و کیموس پدید می اید.
حال اگر این کیموس خیلی خوب پخته شود، خلط دم تولید می شود.
اگر خام و نپخته باشد، بلغم تولید می شود.
و به کفی که بر روی اخلاط قرار می گیرد صفرا می گویند.
و رسوب و ته نشینی اخلاط را سودا می نامند.
اگر از شدت حرارت کیموس بسوزد، به دو قسمت رقیق و غلیظ تقسیم می شود.:
که به قسمت رقیق آن، صفرای غیرطبیعی یا سوخته؛ و به قسمت غلیظ آن، سودای غیرطبیعی یا سوخته می گویند. که بخش اعظم سرطان ها از این دو نوع می باشند.
تولید هر یک از این اخلاط ناشی از نوع تغذیه می باشد. بدین صورت که:
اگر غذای معتدل و موافق مزاج مصرف شود؛ کبد دم بیشتری تولید می کند.
اگر غذای سرد و تر و ناپخته مصرف شود؛ بلغم بیشتری تولید می شود.
اگر چربی و شیرینی طبیعی بیشتری مصرف شود؛ صفرای بیشتری تولید می شود.
و اگر غذای غلیظ و سرد و خشک مانند کشک، پنیر، ماست، دوغ، گوشت گوساله و گاو و امسال این مصرف شود سودای بیشتری تولید می شود.