![چگونگی بوجود آمدن اخلاط](http://irismed.ir/wp-content/uploads/2019/10/muscles-anatomy-58545dc85f9b586e02f71781.jpg)
![چگونگی بوجود آمدن اخلاط](http://irismed.ir/wp-content/uploads/2019/10/muscles-anatomy-58545dc85f9b586e02f71781.jpg)
چگونگی بوجود آمدن اخلاط و بدن انسان
انسان ترکیبی از جسم (بدن) و نفس (روح) می باشد.
که جسم انسان از برایند 4 خلط صفرا، دم، بلغم و سودا می باشد.
که همه این اخلاط خون موجود در رگ ها را پدید می آورند.
چگونگی بوجود آمدن اخلاط:
در یک کلام از تغذیه بدین صورت که، در ابتدا غذا که جویده شد وارد معده می شود و هضم اولیه صورت می گیرد. و غذا هضم شده به کولیوس یا گوشت آبه تبدیل می شود. این کولیوس وارد عروق مزانتر می شود. و سپس کبد از طریق قوه جاذبه ی خود این کولیوس را از عروق، جذب خود می کند. و با حرارتی که در داخل کبد هست باعث پخته شدن آن می شود و کیموس پدید می اید.
حال اگر این کیموس خیلی خوب پخته شود، خلط دم تولید می شود.
اگر خام و نپخته باشد، بلغم تولید می شود.
و به کفی که بر روی اخلاط قرار می گیرد صفرا می گویند.
و رسوب و ته نشینی اخلاط را سودا می نامند.
اگر از شدت حرارت کیموس بسوزد، به دو قسمت رقیق و غلیظ تقسیم می شود.:
که به قسمت رقیق آن، صفرای غیرطبیعی یا سوخته؛ و به قسمت غلیظ آن، سودای غیرطبیعی یا سوخته می گویند. که بخش اعظم سرطان ها از این دو نوع می باشند.
![چگونگی بوجود آمدن بدن انسان](http://irismed.ir/wp-content/uploads/2019/10/63-633558_anatomy-and-physiology-anatomy-and-physiology-png-300x168.jpg)
![چگونگی بوجود آمدن بدن انسان](http://irismed.ir/wp-content/uploads/2019/10/63-633558_anatomy-and-physiology-anatomy-and-physiology-png-300x168.jpg)
تولید هر یک از این اخلاط ناشی از نوع تغذیه می باشد. بدین صورت که:
اگر غذای معتدل و موافق مزاج مصرف شود؛ کبد دم بیشتری تولید می کند.
اگر غذای سرد و تر و ناپخته مصرف شود؛ بلغم بیشتری تولید می شود.
اگر چربی و شیرینی طبیعی بیشتری مصرف شود؛ صفرای بیشتری تولید می شود.
و اگر غذای غلیظ و سرد و خشک مانند کشک، پنیر، ماست، دوغ، گوشت گوساله و گاو و امسال این مصرف شود سودای بیشتری تولید می شود.