ماءالشعیر
نوشابه های گازدارِ شکردار، نوشیدنی مناسبی برای قرارگرفتن سر سفره نیستند. در مکتب طب ایرانی توصیه عمومی به مصرف
مایعات در میان غذا به دلیل اثرات آنها در ایجاد ضعف هضم، اصلا توصیه نمی شود. بنابراین وجود یک نوشیدنی موافق مزاج
ضروری به نظر می رسد که از بهترین این نوشیدنی ها ماءالشعیر طبی می باشد که در ادامه با نحوه تهیه و خواص آن آشنا می
شویم.
طبیعت عصاره طبی جو که اصطلاحا به ماءالشعیر طبی نیز معروف است، سرد و تر است و تسکین دهنده خوبی برای عطش است و همه فرآوردههایی که از جو به دست میآیند؛ طبیعت سردی دارند.
ماء الشعیر طبی غذایی دوایی است و خاصیت رطوبت بخشی دارد و برای تب و بیماریهای گرم در گرم مزاجان، مثل التهاب و ورم گرم ریه که همزمان گوارش سالمی دارند، بسیار مفید است.
ماء الشعیرهای گازدار صنعتی، از مالت جو تهیه می شوند و وقتی گاز نوشابه به آن اضافه می شود بسیار سردتر می شود. حال اگر به این ترکیب میزان زیادی شکر سفید اضافه شود، بسیار چاق کننده و سردتر بوده و عوارض آن از منافعش بیشتر می شود…
نحوه تهیه
برای تهیه عصاره جوی طبی یا ماءالشعیر طبی یک لیوان جوی درشت که پاک و شسته شده را در چهارده لیوان آب ریخته و حرارت دهید و کف محلول در حال جوش را بگیرید تا جوها شکفته شوند بعد بلافاصله جوها را جدا کرده و مایع را صاف کنید و در ظرف شیشه ای در یخچال نگهداری فرمایید. موقع مصرف میتوانید از لیموترش تازه، عسل، شکر میل نمود. در صورت عدم وجود ضرر، جوهای شکفته را نیز میتوانید در سایر غذاها نظیر سوپ استفاده کنید.
با عرض سلام
ببخشید لطفا بفرمایید حرارت دادن جو در آب به چه میزان باید باشه تا تبدیل به آبجو مست کننده نشود؟
سلام
14 لیوان آب را با یک لیوان جو حرارت دهید تا 2 قسمت آب تبخیر شده و یک قسمت باقی بماند.
قسمت باقی مانده ماالشعیر هست.