بزقورمه
بزقورمه ، یکی از غذاهای سنتی ایرانی محسوب میشود و به دلیل داشتن نخود و گوشت بسیار، مقوی و مناسب فصل سرما است. از خواص بزقورمه ، این خورشت خوشمزه، متفاوت و مغذی، می توان به تقویت سیستمایمنی بدن، من جمله از سرماخوردگی اشاره کرد. و همچنین از سایر بیماری ها نیز پیشگیری می کند. در ادامه با طرز تهیه بزقورمه در سایت رسمی حکیم حسین خیراندیش با ما همراه باشید…
مواد لازم
مواد لازم جهت پخت بز قورمه ای برای تعداد 6 الی 8 نفر، به شرح ذیل است:
نخود : یک پیمانه.
پیاز : یک کیلوگرم.
سیر : یک بوته گوشت بدون استخوان : 300 گرم.
کشک : به میزان لازم.
نمک و فلفل و زردچوبه : به میزان لازم.
زعفران دم کرده : یک قاشق سوپخوری.
نعنا داغ : به میزان لازم.
گردو خرد شده : به میزان لازم.
آب : 2 پیمانه.
طرز تهیه بزقورمه
1. پیاز را خرد و با روغن سرخ کنید و نصف آن را برای تزئین کنار بگذارید؛ سپس در نصف مابقی، سیر را خرد کنید و به پیاز داغ خود اضافه نمائید، کمی تفت دهید و آنگاه زردچوبه و فلفل را هم اضافه کنید.
2. گوشت را اضافه نمائید، درب ظرف را بسته کمی تفت دهید.
3. نخودها را که از شب قبل خیس کرده اید در ظرفی حرارت دهید وقتی بجوش آمد به داخل قابلمه گوشت بریزید. در این هنگام آبجوش اضافه کنید و با حرارت ملایم بگذارید تا بپزد و بعد از پخت آنها را کاملاً له کنید.
4. کشک و زعفران را به مایه اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا کاملاً جا بیفتد.
5. نمک آن را در وهله آخر بریزید، در ظرف بکشید و با کشک، پیاز داغ، گردو و نعنا داغ تزئین و میل کنید.
بزقورمه شما آماده است…
برای مطالعه قسمت آشپزی و طرز تهیه غذاهای سنتی ایرانی کلیک نمائید.