اصلاح نان، اصلاح زندگی
در این مقاله به اهمیت نان طبیعیِ کامل در حفظ و ایجاد سلامتی و همچنین نقش بدون جایگذین آن در درمان بیماریها پرداخته میشود. که این مورد از مهمترین موارد اصلاح تغذیه در سبک زندگی ایرانی اسلامی میباشد.
ابتدا به مضرات آرد غیر طبیعی و نان پخته شده با آن، پرداخته و در ادامه به معرفی نان طبیعی کامل و نحوه پخت آن میپردازیم.
* عوارض آرد غیر طبیعی
جوان نانوا اظهار میکند که هر شب باید از وازلین و پمادهای گوناگون جهت رفع سوزش تاولهای پاره شده دستم، استفاده کنم.
متاسفانه امروزه از آردهایی جهت پخت نان، کیک و شیرینی و … استفاده میشود که جدا از آنکه سبوس آن را گرفتهاند، بلکه به آن افزودنیهایی همچون اسیدفولیک، آهن(به بهانه غنی کردن) و آلوکسان(جهت سفید کردن آرد) میافزایند که بصورت موضعی بر پوست بدن عوارضی ایجاد میکند.
قابل توجه است که به استناد یکی از مقالات علمی و تحقیق بر روی این آردها، آلوکسان موجود در این آردها موجب بروز بیماری دیابت و از کار افتادن پانکراس میباشد.
بنابراین حتما به فکر اصلاح نان مصرفی خود باشید.
* آیا گندم سرطانزاست؟
در مورد گندم، چیزی که موجب سرطان یا اختلال در عملکرد بدن میشود، دستکاری در طبیعت یک گیاه یا ماده غذایی میباشد، نه گندمی که آنقدر در منابع طب سنتی در مورد خواص آن تاکید شده است.
این گندم نیست که موجب سرطان یا دیابت یا ام اس میشود بلکه مواردی از جمله اسید فولیک، آهن و آلوکسان هستند که به آرد اضافه میکنند، جدا از این که سبوس آن را نیز می گیرند، و این موارد از نگاه طب سنتی عنصر خاکی آرد را افزایش میدهد و این خاک در کبد، پانکراس و بافتهای بدن رسوب میکند، و باعث انسداد و ایجاد بیماری میشود.
بنابراین زمانی که بافت از غذای طبیعی تغذیه نشود، بیمار شده و به تدریج عملکرد آن مختل میشود.
پس سعی کنید از نان و شیرینی استفاده کنید که از آرد گندم کامل تهیه شده است و هیچ افزودنی دیگری ندارد.
لازم به ذکر است بدون اصلاح نان مصرفی نمیتوان به طور کامل هیچ بیماریای را درمان کرد، شاید داروهای گیاهی یا شیمیایی بتوانند در کوتاه مدت علائم بیماری را از بین ببرند ولی درمان کننده نیستند، چرا که ما باید سوخت اصلی بدنمان که غذا و آشامیدنیها میباشد (قوت غالب) را اصلاح کنیم.
نکته: نان گندمی که از آرد صنعتی یا به عبارتی آردهایی که در نانواییها موجود است تهیه میشود، خواه سنگک باشد یا تافتون، همه موجب بیماری میشوند، بنابراین آرد نان مهم است، نه خود نان.
* اهمیت نان کامل در روایات
قرآن کریم: کسانی که دست در طبیعت خدا می بربند یاران شیطانند.
(آیه ۱۱۹ سوره نساء)
پیامبر اکرم(ص): خداوندا برای ما به نان، برکت ده، میان ما و آن جدایی میفکن، اگر نان نمی بود نه روزه می گرفتیم نه نماز می خواندیم و نه واجبات پروردگار خود را انجام میدادیم.
پیامبر(ص): نان بهترین خوراک شما است.
“موسی کلیم ا…”به خدا عرض کرد: پروردگارا هر خیر و نیکی بر من فرستی به آن نیازمندم (سوره قصص، آیه۲۴ ). امیر مومنان علی(ع) در تفسیر این آیه فرمود: بخدا سوگند موسی (ع) جز قرص نانی که گرسنگی را برطرف سازد چیز دیگری نخواست،
زیرا موسی(ع) از سبزیجات می خورد تا آنجا که بر اثر لاغری و آب شدن گوشت بدن، سبزی گیاه از پشت پرده شکم او آشکار بود.
امام صادق(ع): چون نماز صبح را خواندی ، پاره نانی بخور تا با آن دهان خویش را خوشبو سازی، حرارت خود را فرو نشانی، دندانهایت را محکم سازی، لثه ات را استحکام بخشی، روزی خویش را بدست آوری و خوی خود را نیز نیکو سازی.
* خواص نان طبیعی کامل
به علت طبیعت گرم و تر، نان گندم کامل، خونساز بوده و در درمان کمخونی بسیار مفید میباشد.
همچنین هضم نان کامل که از گندم طبیعی تهیه شده، به آرامی در معده انجام میشود و به همین دلیل قرار دادن آنها در وعده صبحانه در ۹۰% اوقات میتواند انرژی مورد نیاز فرد را تا بعدازظهر تامین کند.
و از دیگر خواص آن بایستی به نقش بی بدیل آن در درمان تمامی بیماریها اشاره نمود.
* چگونگی تشخیص آرد و گندم مناسب
حال که با عوارض آرد و نان غیر طبیعی آشنا شدیم و به اهمیت اصلاح نان پی بردیم. سوالی که مطرح میشود این است که چگونه آرد و گندم مناسب را از نامناسب تشخیص دهیم. ویدیوی زیر به ما پاسخ میدهد:
* نکات و پرسشهای متداول
- آیا صرفا اضافه کردن سبوس به آرد، رفع مشکل است یا رفع صورت مسئله؟
پاسخ: فقط رفع صورت مسئله هست.
- از چه نانی استفاده کنیم؟
پاسخ: از نانی که با آرد گندم طبیعیِ دستکاری نشده، تهیه شده است.
- بهترین گندم، چه گندمیست؟
پاسخ: گندم خراسان که ژن آن دستکاری نشده باشد.
- نان طبیعی کامل را چگونه تهیه کنیم؟
پاسخ: اکثر و یا احتمالا تمامی نانواییهای سطح شهر از آرد غیر طبیعی استفاده میکنند ولی هستند نانواییهایی که با آرد طبیعی پخت میکنند که بایستی آن نانوایی ها را شناسایی کرد.
در صورت عدم دسترسی به نانوایی، بایستی خود به پخت نان مبادرت ورزید بدین صورت که آرد را از آسیاب های سطح شهر تهیه کنید و اگر آسیاب مطئمن پیدا نکردید، گندم طبیعی را از مغازه های مورد اطمینان و در نهایت از مزارع تهیه کنید و پس از آرد نمودن و تهیه خمیرمایع از عطاریها نسبت به پخت نان مبادرت ورزید.
هر چند که این روش زمان، زحمت و هزینه زیادی را میطلبد ولی هر چه باشد از زمان و زحمت و هزینه زمان بیماری قطعا کمتر خواهد بود.
تا زمانی که انشالله با مطالبه عمومی مسئولین امر به فکر اصلاح تغذیه جامعه بیفتند.
* طرز تهیه نان خانگی
در پایان ویدیوی آموزشیِ روش پخت نان خانگی، برای دوستانی که دسترسی به نان طبیعی کامل ندارند؛ قرار داده شده است؛
انشالله مثمر ثمر واقع شود: