مفردات داروئیمواد غذائی و خوراکی

خواص تخم مرغ

Properties of eggs

تخم مرغ

تخم مرغ از بهترین و سالم ترین غذاهای مورد استفاده انسان به شمار می رود.

جالب است بدانید که زرده تخم مرغ گرم و سفیده آن سرد است و ترکیب این دو در کنار هم می تواند بسیار مفید باشد.

به طور کلی تخم مرغ هم غذائیت دارد وهم دوائیت، اما غذائیت آن غالب است.

در ادامه به برخی از خواص و مصلحات تخم مرغ و همچنین به بررسی تخم برخی از پرندگان نیز می پردازیم.

خواص تخم مرغ

* غذائیت تخم مرغ شبیه گوشت است.

* بهترین تخم مرغ، آن است که بزرگ باشد و در همان روز تخمگذاری مصرف شود.

* گرمای هوا سبب فساد سریع آن می شود و برای جلوگیری از فساد شدن می توان آن را در نمک قرار داد.

* طبیعت زرده آن مرکب القوی و مایل به گرمی, سفیده ی آن سرد و تر، و پوست بیرون آن سرد و خشک است.

* زرده ی تخم مرغ، مقوی قلب و مغز است؛ همچنین سبب تقویت نیروی جنسی می‌شود.

* زرده ی تخم مرغ در شخصی که خون زیاد از او دفع شده بسیار مفید است.

خواص تخم مرغ ، مصلحات تخم مرغ ، مضرات تخم مرغ
خواص تخم مرغ ، مصلحات تخم مرغ ، مضرات تخم مرغ

* در خوبی، پس از تخم مرغ، تخم تذرو، دراج، تیهو و کبک است که به تخم مرغ خانگی شبیه هستند.

* تخم اردک و مرغابی و تخم‌های مشابه آن‌ها غلیظ و دیرهضم‌ هستند، بوی بدی دارند و خلط فاسد تولید می‌کنند.

* تخم مرغی که زیاد جوشانده شود، دیر هضم می‌شود و اصلاح آن با آویشن و فلفل و نمک است.

* تخم مرغ برای مزاج‌های سرد و معده‌های ضعیف مضر است؛ در صورت ضرورت بهتر است با نمک و فلفل و سرکه بخورند که سبب لطیف شدن آن می‌شود.

* تمامی تخم‌ها موجب تقویت نیروی جنسی می‌شوند؛ مخصوصاً تخم گنجشک اما مداومت بر مصرف آن زیان‌آور است.

بهترین حالت مصرف تخم مرغ

نکته مهم در مورد مصرف تخم مرغ نحوه پخت آن است که اکثرا به اشتباه بصورت آب پزشده و بسیار سفت و یا سرخ شده مصرف می شود که هر دو غلط بوده و زمینه غلظت خون در عموم افراد و تشدید تنگی نفس در مبتلایان به آسم را به همراه دارد.

بهترین گزینه پخت تخم مرغ بصورت آب پز اما نیم برشت و یا همان عسلی است.

بدین شکل که بعد از جوش آمدن آب، تخم مرغ سالم را در ظرفی شکسته و سپس وسط ظرف آب جوش، رها می کنیم؛ و تقریبا ۲ الی ۳ دقیقه بعد، با کف گیر آن را خارج کرده و مصرف می کنیم.

باتوجه به ارتفاع محیط و نیز سختی آب، زمان پخت تخم مرغ عسلی متغیر است ولی بیش از ۳ دقیقه نیست.

همان طور که گفته شد مناسب‌ترین و زودهضم‌ترین و خون‌ساز ترین شکل پخت تخم مرغ به‌ صورت عسلی یا نیم‌برشت است.

توجه: مصرف هر روز تخم مرغ توصیه نمی شود.

بهترین حالت مصرف تخم مرغ ، مضرات تخم مرغ
بهترین حالت مصرف تخم مرغ ، مضرات تخم مرغ

و دیگر خواصی که در پست های درمانی بدان پرداخته خواهد شد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا