آشپزیاصلاح تغذیهسبک زندگی

مضرات رب گوجه و طرز تهیه رب آلو و به

Tomato paste or plum paste

رب گوجه فرنگی

آیا می‌دانید مردم ساکن اغلب کشورهای اروپایی در طبخ غذاهای خود از رب گوجه استفاده نمی‌کنند و این درحالیست که امروزه اگر رب را از آشپزخانه‌های ایرانی حذف کنیم عملا کارایی خود را از دست می‌دهند. در ادامه به مضرات رب گوجه و بهترین جایگذین‌های آن و به طرز تهیه رب آلو پرداخته می‌شود:

 استفاده بی حد و مرز از این ماده‌ی به شدت سرد موجب ایجاد گرسنگی سلولی، آماس، ضعف سیستم ایمنی، کاهش شدید قدرت باروری، سرطان، صرع، ضعف عمومی، خستگی مزمن و کوفتگی، ضعف قوای فکری، ضعف اعصاب و…. می گردد. چرا که گوجه و رب گوجه فرنگی مواد افزودنی و نگهدارنده ی بسیاری دارد و تراریخته و تغییر ژنتیکی داده شده نیز هست.

پیش از اینکه خیلی دیر شود در نوع سبک زندگی خود تجدیدنظری جدی نماییم.

جایگزین‌های رب گوجه فرنگی:

به جای رب گوجه فرنگی از زعفران ، رب انار ، رب به ، رب آلو ، رب نارنج ، رب غوره ، رب هل ، رب زردآلو ، رب گوجه درختی (گوجه سبز یا آلوچه) ، رب ازگیل ، رب سیب ، رب زرشک و مانند آنها استفاده کنید تا سالم باشید و طعم واقعی غذا را تجربه کنید.

اتفاقا غذا خیلی خوشمزه تر هم می‌شود و خیلی زود از هر چه رب گوجه فرنگی است تنفر پیدا خواهید کرد.

در ادامه به نحوه تهیه رب آلو پرداخته می‌شود:

رب آلو

 حتما با رسیدن فصل آلوهای قطـره طلا، اولین خوراکی که در ذهنمان نقش می‌بندد لوشـک‌های لذیذ و خوشمزه ‌آن است.

اما جالبه بدانید الان فرصـت طـلایی و فصل مناسب است برای دوستانی که خواستار حفظ سلامتی‌شان هستند و به میزان اهمیت توصیه اطباء سنتی در پرهیز از رب گوجه آگاهند…

طرز تهیه رب آلو 

مواد لازم برای تهیه رب آلو:

 آلو به مقدار لازم

نمک به مقدار لازم

طرز تهیه:

 آلو‌ها را شسته و همانطور به صورت تر (خیس) داخل قابلمه بریزید و در آن را گذاشته و روی شعله ملایم قرار دهید .احتیاجی به اضافه کردن آب نیست.

 وقتی آلو‌ها آب انداخت در قابلمه را بردارید و هر از گاهی آن را هم بزنید. آنقدر روی شعله بماند که آب آلوها تبخیر شده و هسته آلوها جدا شود

وقتی آلوها کاملا له شد شعله را خاموش کنید و آلو ها را از صافی رد کرده تا هسته و پوست آنها جدا شود

مقدار کمی نمک بزنید و دوباره آلو ها را روی شعله قرار دهید تا کاملا سفت شده و آب اضافی آن کشیده شود.

 سپس اجازه دهید خنک شود و درون شیشه بریزید و در یخچال قرار دهید.

سایر نکات رب آلو:

بسته به رنگ آلو رنگ رب آلوی شما متغیر است.

برای خوشمزه‌تر شدن رب میتوانید مقداری زردآلو یا هلو هم به آلو‌ها اضافه کنید.

از این رب می‌توان در انواع خورشت استفاده کرد چرا که طعم خوشمزه‌ای به غذا می‌دهد.

طرز تهیه رب آلو ، مضرات رب گوجه ، جایگذین‌های رب گوجه فرنگی
طرز تهیه رب آلو ، مضرات رب گوجه ، جایگذین‌های رب گوجه فرنگی

طرز تهیه رب به و خواص آن

بطور کلی «رب» به آب میوه ای گفته می شود که جوشاده شده تا ثلث یا ربع آن باقی بماند.

میوه به را قطعه قطعه کرده و چند ساعت در آب بخیسانید.

سپس آب به را گرفته، صاف کنید.

شما می توانید تفاله‌ های ناشی از آبگیری اولیه به را مجددا در آبی که ابتدا در آن به راخیسانده بودید ریخته و آن را نیز صاف کرده و به آب در مرحله اول اضافه کنید.

سپس بر روی حرارت ملایم قرار داده تا بجوشد.

حرارت دادن تا زمانی که به غلظت_مناسب برسد را ادامه دهید.

رب به نافع امراض معدی، سوء مزاج بلغمی، سوء هاضمه، بی اشتهایی، سردرد مشارکتی گوارش و سردردهای گرم، مانع بالا رفتن بخارات معده به سر است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫16 نظرها

  1. سلام، خداقوت.
    آیا منظور شما از مضر بودن، مربوط به خود گیاه گوجه وطبع آن است، یا اینکه منظور مواد شیمیایی است که در کاشت ویا در کارخانه رب گیری به آن افزوده میشود؟

    1. سلام
      علت مضر بودن آن، صرف مواد شیمیایی و موارد افزودنی نیست بلکه این موارد در تمامی محصولات کارخانه ای هست.
      کمااینکه مواد شیمیایی در پیاز، سیب زمینی و … نیز به دلیل استفاده از کودهای شیمیایی نیز وجود دارد. و موجب افزایش نیترات انها میشوند.
      علاوه بر موارد فوق، مضر بودن گوجه به خاطر طبع آن نیز هست و بیشتر از طبع گوجه، به خاطر تراریخته بودن گوجه است که با طبیعت بدن سازگار نیست و موجب رسوب خون غلیظ در بدن فرد میشوند.

  2. سلام پسری 17 ساله حدود 2 سال است که بینایی و قدرت راه رفتن را از دست داده است و طی درمان های متفاوت پزشکان بر این عقیده هستند که دچار عفونت مغزی شده است و انتی بیوتیک های متفاوت داده و شیمی درمانی می کنند تا زمانی که شیمی درمانی می شود بینایی و قدرت راه رفتن دارد و پس از اتمام دوباره دچار همان عارضه می شود لطفا راهنمایی کنید.

  3. سلام
    چرا رب آلو ؟ هردو سرد هستن ،تازه رب آلو ترش تر هم هست و مزه غذا به خوشمزگی و خوش رنگی رب گوجه نمیشه ؟
    یه رب دیگه نیست که بیشتر شبیه رب گوجه باشه؟
    مضرات رب آلو مگه فرق داره با رب آلو ؟!

    یه سوال دیگه ، چجوری هست که میگین بعد از غذا آب نخوریم ولی توی آبگوشت همراه غذا انگار آب خوردیم و دقیقا حالت ترش کردن و نفخ بهم دست میده

    ممنونم

    1. سلام
      اولا گوجه میوه زمینی هست و سردی آن بیشتر است. ضمن اینکه از سم و کود و … نیز استفاده میشود که تاثیرگذاری آن بر روی گوجه بیشتر است.
      و چون گوجه دستکاری ژنتیکی شده آسیب گذاری آن بیشتر شده ولی هنوز آلو، طبیعی هست.
      کمااینکه اکثرا از رب گوجه صنعتی استفاده میشود که مواد نگهدارنده و… دارد ولی رب آلو را خانگی دارید تهیه می کنید.
      در مصرف آبگوشت و غذاهای این چنینی مانند میل کردن آب مابین یا بعد از غذا نیست چرا که نان آب موجود در غذا را به خود جذب میکند و همچنین دمای آب و غذای میل شده متناسب هم هستند. و چیزی که موجب نفخ شما میشود نان هست.
      آب طبیعت سردی دارد و نباید مابین غذا یا بعد غذا خورده شود.
      ولی اگر غذای شما مانند برنج یا کباب گوشت شتر، خشک باشد میتوانید اندازه ای که خشکی غذا را مرتفع سازد مقدار کمی آب مانند یک استکان آب استفاده کنید که رفع عطش نیز شود.
      و چیزی که مسئله دار می شود مخلوط شدن غذای گرم با آب سرد هست که اختلال ایجاد میکند.

      1. ممنونم
        خب چرا رب های دیگه نه ؟چرا آلو؟
        مضرات طبیعی که آلو داره ،گوجه هم داره (درصورت ارگانیک بودن) یعنی هردو بیماری سرد ایجاد میکنن.
        برای رفع نفخ آبگوشت و نان چه باید کرد؟

        1. در فصل آلو بودیم و رب آلو معرفی شده که به مراتب بهتر از رب های صنعتی گوجه هست که دلایل آن نیز ذکر شده.
          همچنین موارد جایگذین دیگری برای رب گوجه در متن آمده است.
          برای رفع نفخ بایستی معده را گرم نمائید که نیاز به تشخیص هست.
          و همچنین میتوانید داخل آبگوشت کمی برنج بریزید.

  4. با سلام و احترام
    خدمت جناب آقای دکتر خیراندیش عرض شود، برادرزاده ای 4/5 ساله دارم که از بدو تولد به فلج مغزی مبتلا بود. دکترای زیادی بردن اما این بچه حتی قادر به نشستن نیست. میخواستم از حضورتون سوال کنم شما راه درمانی برای این بیماری دارید؟ از نظر هوشی خدارو شکر کاملا طبیعی است.

    با تشکر

  5. سلام وقت بخیر
    چن سوال دارم اول اینکه منظور شما از روغن حیوانی روغن دنبه و روغن زرد هست وآیا روغن دنبه برای بالای ۴۰ سال ضرر داره
    سوال دومم ساریاغ یا روغن زرد خوبه و برای بالای ۴۰ سال و کسی که فشار خون بالا داره مشکلی نداره

    1. سلام
      منظور از روغن حیوانی، روغن زرد هست روغنی که از کره گاو یا گوسفند میگیرند.
      روغن دنبه برای افراد 40 سال به بالا مضر هست مگر اینکه این افراد فعالیت فیزیکی داشته باشند و یا بدن گرمی داشته باشند یا ورزش کار باشند.
      روغن زرد نه تنها مشکلی ندارد بلکه به تدریج فشار خون را درمان میکند چرا که باز کننده عروق می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا