طب سنتی

نحوه تحصیل در حوزه طب سنتی

Traditional medicine education

نحوه تحصیل در حوزه طب سنتی

با توجه به حجم بالای سوالات، مبنی بر نحوه تحصیل در حوزه طب سنتی ، نحوه گرفتن پرونده طبابت ، نحوه شرکت در کلاس های حکیم خیراندیش و … بر آن شدیم تا در این مقاله به چگونگی تحصیل و فعالیت در این حوزه بپردازیم.

برای تحصیل در این حوزه و گرفتن پرونده طبابت، بایستی در تنهاترین دانشکده معتبر در ایران از نظر وزارت بهداشت، یعنی دانشکده طب سنتی تحصیل نمود. و تنها مشکلی که هست، فقط باید شما پزشک باشید تا در این دانشکده پذیرش شوید و اشخاص غیر پزشک نمی توانند در این دانشکده تحصیل کنند.

سوالی که در اینجا برای پزشکانی که قصد تحصیل در حوزه طب سنتی دارند، مطرح می‌‌شود این است که: آیا دانشکده های طب سنتی کشور کارآیی لازم را برای تربیت متخصصِ طب سنتی را دارد؟؟

برای پاسخ بایستی گفت:

برای اینکه بدون مشکل بتوانید طبابت کنید، فارغ از اینکه بار علمی دانشکده طب سنتی چگونه است؛ نیاز هست؛ دوره دانشکده طب سنتی را نیز بگذارنید. و مدارک آن را دریافت کنید.

و برای اینکه بار علمی خود را در حوزه طب سنتی بیشتر کنید نیاز هست، دوره های آزاد طب سنتی که از موسسه حجامت، مرجع طب ایرانی اسلامی و یا هر دوره ای که بتواند مفید باشد بگذرانید.

صوت، کلیپ و مقالات حکیم خیراندیش و … را دنبال کنید.

و همچنین مطالعه شخصی در منابع و کتاب های طب سنتی داشته باشید.

نحوه تحصیل برای افراد غیر پزشک 

روش دیگر برای افراد غیر پزشک این هست که در دانشگاه یا دانشکده های خارج از کشور تحصیل کنند و مدرک دریافت کنند. البته باید این نکته را در نظر داشت که آن دانشگاه یا دانشکده مورد نظر جزء لیست سیاهِ وزارت بهداشت نباشد. چرا که اگر در آن دانشگاه مدرک دریافت کنید از آنجا که وزرات بهداشت آن دانشگاه را معتبر نمی دارد مدرک شما در ایران فاقد اعتبار می باشد.

به عنوان مثال دانشگاه همدرد هند که در زمینه طب سنتی فعالیت می کند، در گذشته در لیست سیاه وزارت بهداشت بوده و اخیرا خبرهایی از خارج شدن آن از این لیست می باشد. که برای اطمینان باید به وزرات بهداشت و قسمت مربوطه مراجعه نمائید.

روش های فوق تنها روش هایی است که به شما مدرک معتبر ارائه می کنند که با آن بتوانید مطب دایر کنید و به فعالیت قانونی از نظر وزارت بهداشت بپردازید.

در چند سال گذشته، حکیم خیراندیش شعبه دانشگاه ارمنستان را در ایران دایر کرده بودند و به آموزش می پرداختند که متاسفانه با سنگ اندازی دوستان این دانشکده معلق شد.

دوره های آزاد طب سنتی

در نتیجه دوستانی که شرایط فوق را ندارند بایستی در کلاس های آزاد طب سنتی که در سراسر ایران و زیر نظر موسسات و افراد مختلف دایر می شود شرکت کنند، ولی از آنجا که در برخی از این کلاس ها به چکیده مطالب می پردازند و عمق مطالب را برای شاگردان خود باز نمی کنند و تمامی مطالب را آموزش نمیدهند. شرکت در هر کلاسی تحت عنوان طب سنتی را پیشنهاد نمی کنیم.

و در کل شخص پس از گذراندن این دوره ها باید پیگیری خود را در حوزه آموزش حفظ کند و پس از گذراندن دوره های مختلف، به مطالعه منابع طب سنتی از قبیل ذخیره خوارزم شاهی، خلاصه الحکمه، قانون در طبِ ابن سینا و … بپردازد. که با توجه به متنِ سنگین این کتب فرد بایستی بدیهیاتی از مزاج شناسی و مبانی و همچنین اصطلاحاتِ طب سنتی آشنا باشد و به صورت خط به خط این کتب را بخواند تا به فهم درستی از مطالب آن برسد. کتاب های نثر روان نیز میتوان به کتاب کلیات طب سنتی و حفظ صحه ناصری اشاره نمود.

شخص حکیم خیراندیش در موسسه حجامت فعالیت دارند و در برخی مواقع، کلاس های آزاد و کارگاه های طب سنتی را برگذار می کنند که علاقه مندان برای شرکت در این کلاس ها می توانند به فراخوان و آگهی هایی که در این مورد در کانال های مربوطه منتشر می شود مراجعه و در این کلاس ها شرکت کنند.

و دوستانی که خواستار ورود به این حوزه هستند بهتر است ابتدا دوره مزاج شناسی سپس دوره مبانی طب سنتی را بگذرانند سپس به دوره های دیگری اعم از گیاهان دارویی، حجامت، ماساژ، زالو درمانی و ….  بپردازند.

در پایان، شما از هر روشی و از هر کلاسی که شروع کنید مفید است…

به امید رشد روزافزون طب ایرانی اسلامی

نحوه تحصیل در حوزه طب سنتی ، نحوه گرفتن پرونده طبابت
نحوه تحصیل در حوزه طب سنتی ، نحوه گرفتن پرونده طبابت
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫2 نظرها

  1. سلام وقت بخیر سوال مهمی داشتم
    اینجور ک گفته شده با رعایت تدابیر و توصیه های طب ایرانی اسلامی بیماری ها درمان و پیشگیری میشند
    پس طبیب ای ک در این حوزه چندین سال درس خوانده به چه کارا ایی میاد؟
    آیا کار طبیب فقط موکول میشه در شناسای بیماری و دادن نسخه درمانی، و دیگر بیمار با رعایت توصیه و تدابیر های طب نیازی به طبیب پیدا نمیکنه؟

    1. سلام
      نقش طبیب در این طب پررنگ میشود که از بروز بیماری پیشگیری کند.
      چرا که در گذشته اگر امراضی در حوزه یک طبیب زیاد میشد درامد و شرایط برای آن طبیب سخت میشد. متاسفانه برعکس امروز
      و در کل بایستی تقاضای موارد و شرایط پیشگیری از بیماری ها باشد تا عرضه ای هم صورت گیرد. در واقع این افراد و بیماران هستند که بایستی از طبیب شرایط پیشگیری را جویا شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا