تدابیرهاسبک زندگی

تدابیر فصل زمستان

Winter season

فصل زمستان :

مزاج فصل زمستان مانند بلغم که یکی از اخلاط سازنده بدن است سرد و تر می باشد؛ و علت سردی و تری آن دور بودن خورشید از سطح زمین و بارش برف و باران است. ( تدابیر زمستان ، تدابیر فصل زمستان در طب سنتی ، معتبرترین سایت طب سنتی ، سایت نوبت دهی دکتر خیراندیش ، دکتر صادقیان )

این فصل مناسب افراد دارای مزاج گرم و خشک یا صفراوی هاست.

در ادامه با بیماری های مختص این فصل و تدابیر تندرستی در زمستان آشنا می گردید.

بیماری های فصل زمستان :

بیماری هایی که در این فصل به واسطه تولید بلغم، زیاد دیده می شود: زکام (آبریزش بینی)، نزله (آبریزش دهان) و سرفه است؛ که امروزه به جمع اینها سرماخوردگی گفته می شود.

و بیماری‌های بلغمی در این فصل به سبب بسته شدن منافذ و روزنه های سر و بدن، و به دنبال آن بخارات غلیظی که از غذاهای سرد و تر تولید می شود؛ به سمت سر حرکت کرده؛ و به دلیل سردی هوا منعقد شده و ریزش و نزول آن به هر عضوی که ضعیف باشد؛ مانند دندان، گوش، چشم، حلق، ریه، نای، و معده و … منجر به بیماری های گوناگونی مثل رمد در چشم، خناق در حلق، ذات الریه، و در نهایت زکام و نزله که مادر بیماری ها است می شود.

در کل، این فصل برای افراد دارای مزاج سرد و تر و پیران به هیچ وجه مناسب نیست و کاملا مخالف مزاج آنهاست به حدی که از حال خودشان نفرت پیدا می کنند.

تدابیر فصل زمستان
تدابیر فصل زمستان

تدابیر فصل زمستان :

* پوشش خود را در این فصل زیاد کرده و از لباسهای پشمی، ابریشمی و پنبه ای استفاده کنید.

* محل سکونت خود را گرم نگهدارید و بر روی فرشهای گرم نشسته و هنگام خواب، خود را خوب بپوشانید.

* در این فصل باید ورزش، حرکت و فعالیت بیشتری نسبت به سایر فصل ها داشت، خصوصاً افرادی که رطوبت زیادی در بدنشان باشد.

* از فصد، حجامت، قی یا استفراغ و اسهال قوی در این فصل پرهیز کنید اما در زمان احتیاج با تشخیص طبیب مسهل های ضعیف یا متوسط قوی و فصد و حجامت به هنگام ضرورت جایز است.

* غذا در این فصل باید معتدل و غلیظ مثل حلیم، کله پاچه، آبگوشت و انواع کباب با گوشت گوسفند، کبک، گنجشک، جوجه کبوتر ، بلدرچین، گوسفند و امثال اینها باشد؛ زیرا به دلیل بسته شدن منافذ و روزنه های پوست حرارت غریزی در داخل بدن جمع شده که به دنبال آن قوه هاضمه نیز قوی شده؛ و این قوی شدن به هضم بهتر غذا کمک میکند.

همانطور که بقراط می گوید که باطن در بهار و زمستان به طبیعت خود گرم و تر است و در جای دیگری گفته که در زمستان هضم غذا برای بدن و معده آسانتر است و بعد از زمستان بهار و بدترین زمان جهت هضم غذا، تابستان است و بعد از آن پاییز.

* حرکت و فعالیت بدنی خود را در این فصل بیشتر کنید و در طول روز اندکی در آفتاب قدم بزنید.

* هرگز در مکان های سرد ننشینید خصوصاٌ بانوان که موجب عارضه هایی از قبیل کیست و فیبروم، درد کمر، نازایی و … می‌شود.

* در صورت بروز درد در ناحیه مفاصل بویژه افراد چاق و بلغمی مزاج میتوانید از روغن مالی و ماساژ موضع درد با روغن بادام تلخ بهره برده؛ و سپس با پنبه و پارچه ای نخی آن را بپوشانید.

* فضای درون خانه را خیلی گرم نکنید.

* به محض ورود به خانه بلافاصله به سمت بخاری یا هر وسیله گرمایشی نروید. ( تدابیر زمستان ، تدابیر فصل زمستان در طب سنتی ، معتبرترین سایت طب سنتی ، سایت نوبت دهی دکتر خیراندیش ، دکتر صادقیان )

تدابیر فصل زمستان ، تدابیر زمستان ، تدابیر فصل زمستان در طب سنتی ، معتبرترین سایت طب سنتی ، سایت نوبت دهی دکتر خیراندیش ، دکتر صادقیان
تدابیر فصل زمستان ، تدابیر زمستان ، تدابیر فصل زمستان در طب سنتی ، معتبرترین سایت طب سنتی ، سایت نوبت دهی دکتر خیراندیش ، دکتر صادقیان
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا