غذایی موافق با کبد گرم
یک غذای سالم و مورد علاقه ائمه اطهار (ع) که برای درمان عمومی بیماری های کبد و خون و پوست و همچنین اعصاب به خصوص در افراد گرم مزاج بسیار مفید خواهد بود: خورشت زیرباجه میباشد. ( آموزش غذاهای سنتی ، طرز تهیه غذاهای سنتی ، آموزش آشپزی غذاهای سالم ، سایت مرجع طب سنتی ایران ، طرز تهیه خورشت زیرباجه )
خورشت زیرباجه
خورشت زیرباجه خورشتی است که از انواع میوه جات مثل آلو، به، سیب، زردک، کدو حلوایی یا سبز تهیه میشود. روغن مورد استفاده در این خورشت باید روغن های سالم (ارده ی کنجد، زیتون، زرد گاوی یا شحم) باشد. طبع این خوراک گرم و تر است و خون صالحی از هضم آن در کبد تولید میشود.
مواد لازم برای سه نفر یا سه وعده یک نفر:
* گوشت گوسفند ۲۵۰ گرم
* آلو سیاه نصف لیوان
* سیب خشک یا تازه خرد شده نصف لیوان
* به خشک یا تازه خرد شده نصف لیوان
* کدو حلوایی ترجیحا یا کدو سبز خرد شده نصف لیوان
* در صورت تمایل شکر سرخ به مقدار لازم تا کمی طعم شیرینی به غذا بدهد.
* زعفران سر قاشق چایی خوری، جهت معطر شدن غذا
* پیاز ۱ عدد بزرگ یا دو عدد متوسط
* رب انار یا رب آلو یا رب سیب در صورت تمایل به مقدار دلخواه
* روغن سالم به مقدار لازم
* دارچین، زیره سیاه، نمک دریا به مقدار لازم
طرز تهیه خورشت زیرباجه
آلوها را در ظرف جداگانه ای می پزیم و کنار می گذاریم. پیاز را خرد کرده و داخل قابلمه سنگی تفت میدهیم، و سپس گوشت خرد شده را اضافه کرده و تفت میدهیم؛ مقداری آب به غذا اضافه کرده و شعله را کم میکنیم و می گذاریم تا گوشت به مدت یک الی دو ساعت بپزد.
پس از اینکه گوشت تقریباً به مرحله پخت رسید، سیب و به و کدو را به آن اضافه کرده و می گذاریم ۱۵ دقیقه بپزد؛ پس از آن آلو و دارچین و زیره و زعفران و شکر سرخ و نمک و رب های ذکر شده ی دلخواه را به آن اضافه میکنیم.
به این غذا نباید سرکه اضافه شود و حتی نباید همراه ترشیجات میل شود.
می توانید هر کدام از میوه ها را به طور جداگانه خورشت درست کنید. ( آموزش غذاهای سنتی ، طرز تهیه غذاهای سنتی ، آموزش آشپزی غذاهای سالم ، سایت مرجع طب سنتی ایران ، طرز تهیه خورشت زیرباجه )