تغذیه
حکما در منابع طب سنتی شش اصل ضروری را برای حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماریها تعریف کرده اند، یکی از این ضروریات خوردن و آشامیدن است.
بنابراین بسیار حائز اهمیت است به آنچه که میخوریم با حساسیت، دقت و توجه نگاه بکنیم.
چنانچه پرورگار حکیم و دانا در قرآن بارها به این نکته مهم تاکید کردهاند.
ابن سینا (ره) نیز معتقد است: غذای شما دوای شماست و دوای شما غذای شماست.
پس برخلاف آنچه که امروزه رایج گردیده هر غذایی برای همه مناسب نمی باشد بلکه بر هر فردی لازم است غذای سالم و متناسب با طبع و مزاج خود را مصرف نماید. و این توصیهای که برخی میکنند که همه برای سالم ماندن باید همه چیز بخورند، اشتباه است.
اثرات تغذیه بر اندیشه و عقاید:
از آنجایی که غذای ما روی ذهن، اندیشه و اعتقادات ما بسیار موثر است بسیاری از علمای دین و عرفا بر آنچه که میخوردند دقت و
توجه ویژه داشتند و دارند و از آیتالله بهجت نقل شده گوجه طعامی موذی است و نیز در احوالات ایشان نوشته شده که چای سیاه نمی خوردند .
بارها در قرآن تاکید بر طیِب بودن خوراک تاکید گردیده و آنرا لازمه عمل صالح دانسته است پس نوع غذا بر اندیشه و اعتقادات و عبادات ما اثر بسیار قوی دارد.
حکیم حسین خیراندیش معتقد است: کسی که شام شبش فست فود باشد نماز صبح را به سختی خواهد خواند چه رسد به اینکه حال مناجات و نماز شب و نیایش پیدا کند و باید دانست که غذای سبک، لطیف و طیب روی روح اثر کرده و سبک بالی و عطش تقرب را شدت میبخشد .
استفاده ابزاری دشمن از تغذیه:
امروزه یکی از موثرترین ابزار مورد استفاده دشمن برای رسیدن به اهداف خود و شکستمان 《تغذیه》است .
نتانیاهو در نطقی در سازمان ملل گفت : ” شما گوجه فرنگی هایی را میخورید که ما پرورش دادیم ، پس ما سر سفره شما هستیم .