خواص نعنا
طبیعت نعنا در آخر دوم، گرم و خشک است و دارای رطوبت فضلیه میباشد.
نعنا نشاط آور و تقویت کننده قلب میباشد.
سبب رقیق شدن خون غلیظ میشد، همچنین موجب تحلیل مواد بارد میگردد.
خوردن دو الی سه شاخه از نعنا با آب انارِ ترش موجب تسکین سکسکه، تهوع، استفراغ و سوء هاضمه میشود.
از دیگر خواص نعنا اشتها آور بودن آن میباشد.
قلیان نعنا البته بدون آتش و دود در درمان آسم، تنگی نفس و مشکلات ریه کمک کننده است.
بوی نعنا نشاط آور است و قرار دادن آنها در ظرف آب رایحه آن را در فضا پخش میکند. و باعث خواهد شد شما هنگام صبح راحت تر از خواب برخیزید و با روحیه، روز خود را آغاز کنید.
و همینطور تنفس را آسانتر کرده و در باز کردن مجاری تنفسی هنگام سرماخوردگی بسیار موثر است.
از مضرات نعنا میتوان به زیانآور بودن برای اعصاب اشاره کرد؛ و برای برطرف کردن ضرر آن بهتر است با سرکه و ترشیهای طبیعی و لبنیات مصرف شود. (به همین دلیل با سکنجبین و دوغ مصرف میشود.)
نکته مهم) مصرف سردیجات اعم از ترشی و لبنیات برای افراد سردمزاج و همچنین افراد با غلبه سردی مضر هست و توصیه به مصرف آنها برای این دست افراد نمیشود. بنابراین مصرف نعنا با مصلحاتش فقط برای افراد گرم مزاج بدون غلبه سردی و افراد معتدل توصیه میگردد.
و بسیاری از خواص دیگر که در بخش درمان بیماریها بدان پرداخته خواهد شد…
خواص ریحان
در طب سنتی ریحان با طبیعت گرم و خشکی که دارد، برای درمان بی اشتهایی، گرفتگی و ریفلاکس معده و حتی کشتن انگل های دستگاه گوارش استفاده می شود.
ریحان مدر است و برای بهبود ضعف معده و سرفه نیز مفید است.
همچنین ریحان می تواند به بهبود هضم غذا، درمان معده درد و سلامت دستگاه گوارش کمک کند.
خواب آور و رایحهی آن دل انگیز است.