کم خونی
کم خونی اختلال خونی شایعی است که در آن گلبول های قرمز یا هموگلوبین کافی در خون وجود ندارد. در ادامه به نشانه های کم خونی و راه درمان آن در سایت رسمی حکیم حسین خیراندیش (نگاهی نو به طب ایرانی اسلامی) می پردازیم.
از نشانه های کم خونی می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
- خستگی
- رنگ پریدگی پوست
- ضعف
- تنگی نفس
- سردرد
- سرگیجه
- دست و پاهای سرد و… .
درمان
برای درمان کم خونی در طب سنتی بایستی خلط دم تولید شود و این با خوردن خوراکی های گرم و تر و ترک غذاهای سرد امکان پذیر است. در ذیل برخی از این موارد ذکر شده است.
میل کردن فالوده سیب:
فالوده ای که با یک عدد سیب رنده شده با 3 قاشق غذاخوری عرق بیدمشک و 1 قاشق غذاخوری عسل مخلوط شده باشد؛ و هر روز نصف لیوان، نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی میل شود.
میل کردن شربت عسل یا شربت شیره انگور:
میل نمودن 1 الی 3 لیوان از شربتی که از 2 الی 3 قاشق غذاخوری عسل و یا شیره در یک لیوان آب ولرم بدست می آید.
میل نمودن لبو و یا چغندر:
درمان دفع سریع کم خونی در فصل زمستان که همزمان قوت بخش به تن نیز می باشد؛ خوردن لبو و یا چغندر قرمز می باشد.
بادام :
میل نمودن روزانه 7 الی 14 عدد بادام به صورت دانه به دانه و به شکل جویدن آدامس.
همچنین سوپ گندم با روغن زیتون و دمنوش چای کوهی نیز در درمان آن مفید می باشد.
کاهش جدی سردی ها:
اعم از چای، گوشت گاو و گوساله، لبنیات، گوجه، خیار، بادمجان، سوسیس، کالباس، نوشابه و …